27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Rusya, 330 milyon dolarlık borçta sulha gidiyor

Rus uzay ve havacılık şirketi RKK Energiya Genel Müdürü Vladimir Solntsev, Sea Launch projesi sırasında meydana gelen ihtilafların çözümü için ABD’nin Boeing şirketiyle en kısa sürede bir anlaşma imzalayacaklarını belirtti.

23 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Rusya, 330 milyon dolarlık borçta sulha gidiyor

Boeing'e olan 330 milyon dolar borcunu önümüzdeki 2 yılda kapatmayı planladıklarını belirten Solntsev, Sputnik'e açıklamasında, "Sulh anlaşmasına giren belgelerin en kısa sürede imzalanması bekleniyor" dedi.

Bu bağlamda, ABD'li partnerle Soyuz gemisinde yer verdiği için Rusya Federal Uzay Ajansı Roskosmos'a çok minnettar olduklarını dile getiren Genel Müdür, "Soyuz'da yer verilmesi, Boeing'le çok yönlü ilişkilerimizin sadece bir parçası" diye konuştu.

Sea Launch projesinin Rus sahibi S7 Group'a önümüzdeki 4 yılda yeni roket sunmayı planladıklarını dile getiren Solntsev, "Henüz yeni roket çıkmadan (Ukrayna yapımı) Zenit kullanılacak" dedi.

Ukrayna'dan yeni Zenit roketlerinin alınmaması nedeniyle Land Launch projesinin devam edip etmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Genel Müdür, "Land Launch projesi yavaş yavaş Rus-Kazakistan ortak Bayterek projesine dönüşüyor. Ama bu sefer Sunkar roketi kullanılacak" diye konuştu.