29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Stuttgart Havalimanı'nda uçak boşaltıldı

Alman Bild gazetesi, Almanya'nın Stuttgart kentinde bomba 'tehlikesi' nedeniyle bir uçağın tahliye edildiği ifade edildi.

19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Stuttgart Havalimanı'nda uçak boşaltıldı

Bild, 'Bulgaria Air' şirketine ait bir uçakta şüpheli bir paketin olduğunu ve yerel saatle 12:00'de kalkması planlanan uçağın tahliye edilerek incelendiği belirtildi.

Alman basını, uçağın içinde yaşanan bir tartışma nedeniyle Alman polisinin olayı 'bomba şüphesi' olarak değerlendirdiğini öne sürdü.  

Polis köpeklerinin uçağın içinde bomba yapımında kullanılan maddelere yönelik arama yaptığı belirtilirken, bomba imha ekiplerinin olay yerinde olduğu ifade edildi.

Bild'in haberine göre iki yolcunun tartışması sonrasında çıkan söylentiler sonucunda bomba alarmı verildi. Kabin ekibinin çıkan söylentileri aktarması sonrasında tüm planlanmış kalkış ve inişler durduruldu.

Bagaj kısmı tamamen boşaltılan uçağı bomba uzmanı köpeklerle tarayan yetkililer yolcuları tahliye etti. Bulgaria Air'a ait uçaktan indirilen yolcuların aynı uçakla öğleden sonra  Bulgaristan'a uçabilecekleri açıklandı.