29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

42 yıllık birikim müze oldu

İşadamı Akın Gökyay, 42 yıl boyunca dünyanın farklı ülkelerine yaptığı seyahatlerinden satın aldığı satranç takımlarını Hamamönü’nde açtığı Gökyay Vakfı Satranç Müzesi’nde sergiliyor.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
42 yıllık birikim müze oldu

Türkiye’nin ilk ve tek satranç müzesi olma özelliğini taşıyan müzeyi ziyaret eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Müzeler, bulundukları şehrin en önemli mekanlarıdır. Bu güzel müzenin hayata geçmesinde emeği olan herkesi kutluyorum” dedi. 109 ülkeden 618 satranç takımının yer aldığı müzede ülkelerin milli özelliklerini, destanlarını, adetlerini anlatan rengarenk satrançlar, ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatarak, satın alındıkları ülkelere yolculuğa çıkarıyor” dedi.  

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ 

Yenimahalle Belediyesi ile Gökyay Vakfı Satranç Müzesi arasında işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağını kaydeden Yaşar, “Belediye olarak YENİMEK bünyemizde, kreşlerimizde, gençlik merkezlerimizde gençlere, çocuklara satranç öğretiyoruz. Buraya da kreşlerimizi, gençlik merkezi üyelerimizi, kursiyerlerimizi getirmekten mutlu oluruz. Bu güzel müzeyi Yenimahalleli hemşehrilerimin görmesini çok isterim” dedi.