27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Adliyeler tek merkezde toplanacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Dağınık yerlerdeki adliyelerin hepsini bir arada toplayacağız. İcra, iş, ceza davaları için başka yere gitmeyecek, vatandaşımız bir yerden hizmeti alacak” dedi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Adliyeler tek merkezde toplanacak

Mevcut adliye binasının yetersiz olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Abdulhamit  Gül, “Farklı yerlerde, farklı birtakım binalarda birtakım hizmetler veriliyor ama bu, vatandaşlarımızın hizmeti çok iyi almasını engelliyordu. Çok yakında, Ankaralılara, hakimlerimize, savcılarımıza, hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza konuyla ilgili bir somut neticeyi bildireceğiz” dedi. 

Gül, Yenimahalle ilçesinde toptancı hali ile eski icra daireleri ve mahkemelerinin bulunduğu alanda inceleme yaptı. İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Gül, Ankara Adliyesi’yle ilgili Başkentlilerin çok yoğun bir talebi olduğunu belirtti. Bunun için toplantılarımızı da yapıyoruz. En kısa zamanda bu sorunun çözümü noktasında bir kararı nihayete erdireceğiz ve kazmayı vuracağız” diye konuştu.

Ankara’da 6 yerde adliye hizmeti verildiğini belirten Bakan Gül, “Bir vatandaşımız bir sorunu olduğunda bir başka adliyeye, başka sorunu olduğunda farklı yere gidiyordu. Avukatlarımız neredeyse 10 parçaya ayrılmak zorundalar, hakim ve savcılarımız da öyle. Biz adliye hizmetlerini bir merkezde mümkünse toplamak için bir gayret gösteriyoruz. Bunun neticesini almaya çalışacağız” dedi. İkinci bir adliyenin yapılmasının da düşünülebileceğini vurgulayan Gül, bu konuda da görüşmeler yaptıklarını kaydetti.