27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Anadolu Kültürü ‘Arabuluculuk’

‘ANATOLİA’ Arabuluculuk&Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, Anadolu Kültüründen günümüze yansıyan Arabuluculuk ile hukuk uyuşmazlıklarında, tarafları görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla Arb. Av. Ayfer Bozyiğit, Arb. Av. Meltem Temurer, Arb. Av. Muzaffer Karayel ve Arb. Av. Osman Çelebi’nin ev sahipliğinde Ankara’da açıldı.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Anadolu Kültürü ‘Arabuluculuk’

Aralarında Cumhurbaşkanı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, Sayıştay Başkan Vekili Fikri Özkök, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran,  Arb. Av. Trabzon Milletvekili Salih Çora ve MÜSİAD Ankara İl Başkanı İlhan Erdal’ın da bulunduğu birçok hukuk, siyaset, sivil toplum ve cemiyet insanını bir araya getirdi. 

Davetlilerle tek tek ilgilenen ev sahiplerinden Arb. Av. Meltem Temurer, “6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile iradi olarak anlaşmazlıklarda arabuluculuk uygulanmaya başlanmıştır” dedi. Arabuluculuk kavramının Ahilik geleneğinin çok benzeri olduğunu söyleyen Arb. Av. Ayfer Bozyiğit ise, “Arabuluculuk kavramı, Anadolu coğrafyasında, Ahilik Kültürü içerisinde harmanlanarak yüzyıllar öncesinde Türkler tarafından kullanmaktaydı” dedi.