1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Ankara burası mı?

Kolejli işadamlarının organizasyonu çerçevesinde Bala İlçesi’nde eğitim gören ancak Ankara merkezi, Anıtkabir’i, Eski Meclis Binası’nı hiç görmeyen 100 çocuğun hayali gerçeğe dönüştürüldü.

23 Nisan 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara burası mı?

Kolejli İşadamları Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çok anlamlı bir organizasyona imza attı. Organizasyon çerçevesinde Ankara’nın Bala İlçesi’nde eğitim gören ancak Ankara merkezi, Anıtkabir’i, Eski Meclis Binası’nı hiç görmeyen 100 çocuğun hayali gerçeğe dönüştürüldü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Balalı çocuklar için yaşamları boyunca unutamayacakları bir anıya dönüştü. Bu anlamlı gün nedeniyle düzenlenen gezide renkli ve duygusal anlar yaşandı. Balalı çocuklara “Ankara burası mı” dedirten gezi için Kolejli İşadamları Derneği (KİD) seferber oldu. Başkan M.Hakan Çınar ve yönetim kurulu üyelerinin organizasyonuyla, Bala’da eğitim veren Abazlı ve Alpaslan İlköğretim Okulları’ndan seçilen 100 öğrenci, otobüslerle bulundukları yerlerden alınarak Ankara merkeze getirildi.

Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm ilköğretim sınıflarından öğrencilerin yer aldığı gezide çocuklara öğretmenleri de refakat etti. Geziye özellikle daha önce Anıtkabir’i, Eski Meclis Binası’nı ve Ankara merkezi hiç görmemiş öğrencilerin katılımı sağlandı. Öğretmenler ve KİD görevlileri eşliğinde Ankara merkeze ulaşan Balalı çocukların ilk durağı Ulus’taki Eski Meclis Binası oldu. 23 Nisan 1920’de kurulan Meclis Binası’nı ziyaret eden çocuklar, halen Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak kullanılan alanda büyük heyecan yaşadı. Müzenin her köşesini dikkatle ve ilgiyle inceleyen Balalı çocuklara, görevliler tarafından bilgi verildi.

ANITKABİR’İ SADECE TV’DE GÖRMÜŞLER

Balalı çocukların bir sonraki durağı ise Anıtkabir’di. Ankara’da yaşayıp başkentli olmanın ayrıcalığını yaşamayan, bulundukları ilçenin dahi dışına çıkmamış, Anıtkabir’i sadece televizyonlardan görmüş ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin gezi sırasında yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi. Anıtkabir’den dakikalarca ayrılamayan çocuklar,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahını karış karış dolaştılar, minnet duygularını dile getirdiler. Balalı çocuklar program çerçevesinde daha sonra yemekte ağırlandı. Hotel Houston’da, en sevdikleri yemekleri yiyen çocuklar, bir yandan da kağıt kaleme sarılarak bu özel güne ilişkin duygularını yazdı.