5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Ankara’nın ihracatı artırılacak

‘2050’ye Doğru Ankara İhracat Stratejisini Belirleme Çalıştayı’nda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara’nın ihracatını geliştirmek için yeni hamlelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.  

30 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara’nın ihracatı artırılacak

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO)  Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte düzenlediği ‘2050’ye Doğru Ankara İhracat Stratejisini Belirleme Çalıştayı’ tamamlandı. Çalıştaya, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran,  OAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Ceceli ve uzmanlar katıldı. 

Arel Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Argun Karacabey’in moderatörlüğünde yapılan çalıştayda katılımcılar Başkent’in dış ticaretini masaya yatırdı. Türkiye’nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefi doğrultusunda Başkent’in ihracatını geliştirip güçlendireceği alanların detaylı şekilde incelendiği çalıştayda, ihracata yönelik tüm seçenekler katılımcılar tarafından irdelendi. 

YENİ HAMLELERE İHTİYAÇ VAR 

Küresel sistemin dönüşüme uğradığı bu dönemde ihracatı geliştirmenin önemine değinen ATO Başkanı Baran, “Şehrimizin ihracatının nasıl geliştirileceği ve çeşitlendirileceği konusu ortak akılla ele alındı” dedi. Çalıştayın sonuç raporunun en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Baran, “Ankara bugün Türkiye’nin en çok ihracat yapan beşinci şehri olarak önemli paya sahip. Bu payı daha da artırıp, sıralamayı yükseğe taşımayı hedefliyoruz. Şehrimizin ihracatını geliştirmek için yeni hamlelere ihtiyacımız var. Bu çalıştayda çıkan sonuçlar Ankara’nın ihracat stratejisini oluşturacak” diye konuştu.