28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Ankara’nın son dönemde parlayan yıldızları

Başkent’e değer katan iş dünyasının isimlerini bu hafta Ankara’nın Renkleri köşesinde bir arada ağırlıyoruz. Her iş kolundan, kentin gelişimi için emek veren iş ve sanayi dünyasının isimleriyle enine boyuna Ankara’yı konuştuk...

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ankara’nın son dönemde parlayan yıldızları

Bu hafta sayfamızı Ankara’nın gelişmesi ve büyümesi için son dönemlerde gecesini gündüzüne katan isimlere ayırdık. Sivil Toplum Kuruluşları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren bu isimler aynı zamanda iş yaşamında da büyük başarılara imza atmış durumdalar. Her alanda kendinden söz ettiren bu isimlere Ankara çok şey borçlu. Gelin isterseniz hep birlikte onlara yakından bakalım...

MARKA GÜCÜMÜZ ARTIYOR

ANKARA Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ: 

 

Türkiye’nin en önemli 5 STK’sından biri olan ANGİAD’ın başarılı Başkanı Emre Altındağ, sürekli hareket halinde. Yurt içi ve yurt dışı gezilerle üyelerinin yeni pazarla tanışmasını, global rekabet içinde yer almalarını sağlıyor. 850 Üyesi ile dev bir organizasyon olan ANGİAD’a büyük hedefler koydu. Bu yıl peş peşe gerçekleşecek dev organizasyonlarla iş dünyasının kalbini Ankara’da attıracak. STK’ların artık Türkiye’nin en önemli güçlerinden biri olduğunu söyleyen Altındağ, yaptığı çalışmalarla diğer Sivil Toplum Kuruluşları’na rol model oluyor. ANGİAD’ın marka gücünün bu yıl daha da değerli hale geleceğini belirten Altındağ, başarısının altında Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğunu söylüyor.

SAYISAL DEĞİL NİTELİKSEL BÜYÜME

Yatırımcı ve Sanayi İş Adamları Derneği (YATSİAD) Başkanı Yıldıray Yoldar:

Çok yönlü bir yaşantının getirisi ile yoğrulan bir isim Yıldıray Yoldar. Tam 3 sene önce iş dünyasında yatırımcılara ve sanayicilere farklı katkı verecek, onlara yatırımlarında yol gösterecek bir STK olmadığına inanarak arkadaşları ile birlikte YATSİAD’ı kurdu. Kısa bir sürede üye ve kurumsal çalışmalarını tamamlayan YATSİAD Türkiye’de ekonomide sözü dinlenen bir yapı olarak karşımıza çıktı. Güçlü etkinliklerle yatırımcıları konunun erbabı isimlerle buluşturan YATSİAD bu anlamda önemli bir açığı da kapatmış oldu. YATSİAD’a üye alımlarında son derece seçici olan Yoldar, “Sayısal değil, niteliksel büyümek istiyoruz” diyor. Gençlerbirliği yöneticisi de olan Yıldıray Yoldar, çeşitli spor federasyonlarında da görev alıyor. Ankara’da amatör sporların gelişmesi için de çalışmalar yürüten Yoldar, Başkentin iş camiasını sürekli projelerle buluşturuyor.

GÜÇ ODAKLARI MERKEZİ ANKARA OLACAK

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel:

Uzun yıllar çok sayıda STK’da aktif görevler aldıktan sonra kendi sektörünün önemli çatı kuruluşu BASİAD Başkanlığı’na oturan Hacı Ali Yücel iddialı ve çözüm odaklı yapısı ile fark yaratıyor. Sigorta sektörünün Türkiye’de henüz oturmadığını kaydeden Hacı Ali Yücel, bunun ekonomimize büyük bir kayıp olarak geri döndüğünü belirtiyor. Sigorta sektörünün en önemli sorunlarından birisinin ‘Sigorta Kanunu’nun Yetersizliği’ olduğuna dikkat çeken Hacı Ali Yücel, bu konuda Meclis ve bürokrasi çarkları arasında mekik dokuyor. Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Yücel Sigorta ile Ankara’ya kaynak ve istidam yaratan Hacı Ali Yücel, yurt dışında da önemli ortaklıklara sahip.  Hacı Ali Yücel, “Artık Ankara bu güç merkezlerinin yanına STK’ların da en önemli noktası olarak da anılacak” diyor.

YOĞUN ÇABA İÇİNDE

Siteler Genç İş Adamı Derneği (SİTELERGİAD) Başkanı Hayri Bulut:

Anadolu mütevaziliğini, üstün iş becerileri ile buluşturan Hayri Bulut, Siteler gibi Ankara’nın önemli bir iş merkezinde STK liderliği yapıyor. Mobilyada kullanılan malzemeden, işçiliğe, üretim bandından pazarlamaya kadar tüm alanlarda bilgi sahibi olan Hayri Bulut, Sitelerin tekrar eski günlerine kavuşması için yoğun bir çaba içinde. Gerek bürokrasi gerekse yerel yönetimlerle sıkı bir iletişim kuran Hayri Bulut çok yönlü çalışmalarla bu konuda önemli mesafeler kat etti. Sitelerin yeniden Türkiye’nin en önemli ticaret merkezi olması Hayri Bulut’un önceliği.

SANAYİ DEVRİMİ MERCEK ALTINDA

Elektrik Malzeme Satıcıları ve İş Adamları Derneği (EMSİAD) Başkanı Deniz Karamercan:

Deniz Karamercan genç yaşında kendi sektörü içinde hızla sivrilerek bugün EMSİAD gibi güçlü bir kuruluşun başına geçmiş. Hızlı karar alma ve anında uygulama kriterlerinin en iyi uygulayıcısı olan Karamercan, sektörünün adeta sözcüsü olmuş durumda. EMSİAD’ı kısa bir sürede Türk ekonomisinin karar noktalarından biri haline getiren Karamercan için başarı sürdürülmesi gereken büyük bir maraton. Sanayide yerli malının kullanılması için ulusal bir kampanya başlatacak olan Karamercan, Türk ekonomisinin büyümesi için bunun şart olduğunu söylüyor. Türkiye’de imalat sektörünün her alanda kendisini yenilemesi gerektiğini savunan Karamercan özellikle 4.0 Sanayi Devrimi’nin bütün yönleriyle mercek altına alınmasını istiyor.

TÜNELİN UCUNDA IŞIK VAR

Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru:

“Tuttuğunu koparır” derler ya bu ifade 1905 AGS Başkanı Özgür Savaş Özüdoğru’yu en iyi anlatan cümle olmalı. Bir spor takımına gönül vermiş iş adamları topluluğunu Türkiye’nin en etkin ekonomik örgütü haline getirmek Özgür Savaş Özüdoğru’dan başkasının yapacağı bir iş olmasa gerek. İş hayatında büyük başarılara imza atan Türkiye’nin ilk ‘Milli Tünel Açma Makinesi’ni yaşama geçiren E-BERK şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Özgür Savaş Özüdoğru, dünyanın dikkatini çekmiş önemli bir iş adamı. Tüm yatırımlarını Ankara’da gerçekleştiren Özüdoğru, iş dünyasındaki başarısını STK’da yineledi. 1905 AGS bugün tüm Türkiye’de kendi alanında öncül ve takip edilen bir yapı olduysa onun bundaki başarısı asla unutulmaz.

ÜRETİME VERİMLİLİK AŞISI

Türkiye Sanayi ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Verimlilik Platformu Başkanı Kutlu Tamay:

Ankara’da sosyal hayatın gülümseyen yüzü olarak tanımlanan Kutlu Tamay, renkli ve samimi yaklaşımlarıyla Ankara’ya farklı bir tad katıyor. TÜSAV Verimlilik Platformu ile sürekli projeler üreten Kutlu Tamay, verimliliğin her alanda kendini göstermesi için çaba harcıyor. Türkiye’de üretim kadar verimliliğinde gündemde olması gerektiğini vurgulayan Tamay, “Sadece üretim üzerine kurulu bir ekonomi fark yaratamaz. Üretimin mutlaka verimlilik aşısıyla buluşturulmalı. Türkiye’nin çıkış noktası budur” diyerek bu konuya verdiği önemi anlatıyor. Ankara’da sosyal yaşımın tüm açılışlarının bir numaralı onur konuğu olan Kutlu Tamay,  bu konuda yatırım yapmak isteyen iş adamlarını da bilgi alış verişinde bulunduğu bir isim. Günün 24 saatini sosyal yaşamın içinde geçiren Kutlu Tamay, Ankara’nın olmazsa olmaz isimleri arasında.

OTELLERİN SÖZCÜSÜ

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman:

Ankara’da turizm bugün konuşuluyorsa bunda ATİD Başkanı Birol Akman’ın büyük bir katkısı bulunmaktadır. Yıllarca uyuyan bir devi adeta ayağa kaldıran Birol Akman Ankara’da bulunan 200’e yakın otelin sözcülüğünü yapıyor. Ankara’da turizmin yeniden şekillenmesi için gecesini gündüzüne katan Birol Akman 2017 yılının ilk 10 ayında 66 Dernek içi toplantı, 24 sektörel toplantı, 15 yurt içi fuar, 6 yurt dışı fuar ve sayısız açılışa katılarak kırılması güç bir rekora imza attı. Anadolu Jet gibi ulusal markalarla ortak projelere imza atan Akman’ın son hedefi bugüne kadar Ankara’da gerçekleştirilememiş büyük bir ödül törenine ev sahipliği yapmak. Ankara yurt içi ve yurt dışı turizmden hak ettiği payı alana kadar Birol Akman çalışmalarına ara vermeyeceğini söylüyor.

FATİMA’NIN MARKA ANNESİ

İç Anadolu Genç İş Adamları Federasyonu (İÇGİAF) Başkanı Fatma Semiz:

İÇGİAF gibi dev bir organizasyonu kusursuz yöneten Fatma Semiz, başarının çok çalışmaktan geçtiğine inanan bir iş kadını. Ankara siyasetinin ve bürokrasisinin dikkatle takip ettiği Fatma Semiz, yurt dışında da önemli bir networke sahip. Gerçekleştirdiği projelerlerle hep gündemde olan Fatma Semiz, aynı zamanda önemli bir markanın da yönetim kurulu başkanı. FATİMA adlı uluslararası markanın operasyonlarını yöneten Fatma Semiz, Ankara’nın ekonomik alanda büyümesi için uluslararası fuar alanının bir an evvel tamamlanması gerektiğini savunuyor. Ankara markalarının fuar alanı ile kendisini uluslararası arenada daha güçlü tanıtacağını belirten Fatma Semiz bu konuda önemli mesai harcıyor.

SADECE KADINLARIN DEĞİL HERKESİN HAKKINI ARIYORUZ

Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) Başkanı Yeşim Belli:

Kadın girişimciliğinin etkili ve güçlü bir şekilde gündeme taşınmasında ANGİKAD Başkanı Yeşim Belli’nin büyük emeği bulunmakta. Birbirinden başarılı iş kadınlarının oluşturduğu ANGİKAD ile sayısız etkinliğe imza atan Yeşim Belli, özellikle genç kızlarımıza güzel bir örnek teşkil ediyor. Kadınlarımızın iş hayatında aktif bir konumda olmadığını kaydeden Belli, “Türk kadını dünyanın en çalışkan ve üretken insanı. Ama bu büyük potansiyeli ne yazık ki kullanamıyoruz” diyor. ANGİKAD’ın 2018 yılında çok büyük hedeflere koşacağını kaydeden Belli, derneklerinin Ankara’dan Türkiye’yi aydınlatan bir yapı olduğunu vurguluyor. ANGİKAD’ın Türk STK’ları içinde çok ayrı bir yeri olduğunu anlatan Belli,  sadece kadın haklarını savunan bir dernek olmanın yanında iş hayatında etkin bir yapı olmayı da seçtik diye misyonlarını özetliyor.