27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Büyük buluşma yarın Kızılay'da

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Büyükşehir Belediyesi yarın akşam Kızılay Milli İrade Meydanı’nda anma programı düzenleyecek. EGO otobüsleri, metro ve Ankaray, saat 14.00 ila 04.00 arası ücretsiz hizmet verecek.

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Büyük buluşma yarın Kızılay'da

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümünde düzenleyeceği etkinlikle demokrasi şehitleri dualarla anılacak. Kızılay Milli İrade Meydanı’nda yarın düzenlenecek anma programı için hazırlıklar tamamlandı. Meydana kurulacak sahnede gazilerimiz o gece yaşadıklarını anlatacak, dev ekranlardan milletimizin yazdığı kahramanlık destanına ilişkin filmler gösterilecek. 

BAŞKAN TUNA’DAN ÇAĞRI 

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da halkı ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ kapsamında düzenlenecek etkinlikler için Kızılay Milli İrade Meydanı’nda buluşmaya davet etti. Anma etkinlikleri saat 21.00’de başlayacak. 

Vatandaşların aileleri ile birlikte etkinliklere daha kolay ulaşımı için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY ücretsiz hizmet verecek. Ücretsiz ulaşım yarın saat 14.00 ila 16 Temmuz Pazartesi saat 04.00 arasında geçerli olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi ayrıca hain darbe girişiminde o gece Başkent sokaklarında yaşananlarla birlikte milletimizin kahramanlık destanını anlatan fotoğraf karelerinden oluşan sergiler açacak. Ulus Heykel, Zafer Çarşısı ve Kızılay Metro’da açılacak sergiler, hafta boyunca gezilebilecek. Öte yandan ilçe belediyeleri de çeşitli etkinliklerle anma programı düzenleyecek. Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği de bugün öğlen Taceddin Dergahı’nda anma programı düzenleyerek şehitler için mevlit okutacak.