29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Enerjimizi Ulus’tan alıyoruz

Yeni Bahar Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, Ulus Kent Projesi’nin tamamlanmasının ardından ilçenin yeniden eski ihtişamına kavuşacağını söyledi.

18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Enerjimizi Ulus’tan alıyoruz

Tarih ve kültür turizminin en önemli merkezlerinden Ulus’ta yer alan Yeni Bahar Otel’in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz, “Aile şirketlerimizin çoğunun ilk kurulduğu yer Ulus. O yüzden Ulus bizim için çok değerli. Ulus’taki işletmelerimizi ocak gibi görüyoruz. Tütmesi gerekiyor, çalışması gerekiyor. Bütün işletmelerimiz sanki enerjilerini Ulus’tan alıyor” dedi. 

Tarihi Ulus Kent Projesi’nin tamamlanmasının ardından Ulus’un eski görkemli günlerine kavuşacağına inandıklarını belirten Yılmaz, sorularımızı yanıtladı. 

Kendinizi tanıtabilir misiniz?

Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Okurken, aynı zamanda ailemin işlerine de yardımcı oluyordum. Okul bittikten sonra Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji bölümünde Yüksek Lisans yapmak için başvuru yaptım. Daha sonra oradan ayrılmak durumda kaldım. Çünkü ailemin iş konusunda bana ihtiyacı vardı. 1985 yılında Yeni Bahar Otel’in yönetimine geldim. O günden bugüne de otelde çalışıyorum. 

Yeni Bahar Otel hakkında bilgi verebilir misiniz?

1975 yılından beri hizmet veren otelimiz, Ankara’nın tarihi merkezi olan Ulus’ta yer alıyor. Otelimizde konaklayan misafirlerimizin her türlü konforu düşünülerek rahat bir ortam yarattık. İç ve dış dekorasyonu 2014 yılında yenilenen otelimizde, konforu ve lüksü bir arada tasarladık. Otelimizde aynı anda 90 kişi konaklayabiliyor.  Zengin menüsü ve şık tasarımıyla restoranımız 48 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Aynı zamanda, şirket toplantıları, dernek toplantıları, eğitim organizasyonları, konferanslar ve benzeri etkinlikler için hazırlanmış 66 kişilik büyük salonumuz ve 10 kişilik küçük salonumuz bulunuyor. Hizmet kalitesini ön plana çıkardığımız otelimizde, personelimiz her daim güler yüzle konuklarımızı ağırlar. 

TARİH VE KÜLTÜRÜN MERKEZİNDEYİZ

Otelinizin diğerlerinden farkı nedir?

Farkımız, bütün Türkiye’ye ve Avrupa’ya hitap edecek kapasitede olmamız. Aynı zamanda çok iyi bir lokasyonda yer alıyoruz. Tarih ve kültür turizminin en önemli merkezlerinden Ulus’ta bulunmak en büyük avantajımız.  Ankara’da her yere ulaşım sağlayan bölgede yer alıyoruz. Havaalanından başlayıp eski Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne kadar devam eden ana bulvar üzerinde bulunuyoruz. Otelimizin otoparkının olması ise bize ayrıcalıklı kılıyor. Ankara Kalesi, Hacı Bayram Veli Cami, önemli müzeler ve tarihi kalıntılara çok yakın lokasyonda bulunmamız bizi farklı yapıyor.

Personelinizde aradığınız en önemli özellik nedir?

Şirket politikası olarak, misafir ağırlamaya ve insanlara hizmet etmeye yatkın, alçakgönüllü, sabırlı çalışkan ve güler yüzlü kişilerle çalışmayı tercih ediyoruz.  Profesyonel bir hizmet verdiğimiz için tabii ki mesleki eğitimden geçmiş olmaları da önemli. 

GELECEĞi PARLAK iLÇE

Tarih ve kültür turizmi açısından önemli bir semt olan Ulus’ta yer alıyorsunuz. Ulus’un turizmde hak ettiği noktada olduğunu düşünüyor musunuz?

Maalesef, Ulus hak ettiği değeri göremiyor. Ankaralıların pek çoğu Ulus’ta nasıl bir tarih yattığını bilmiyor bile. Ulus, tarih ve kültürün yanında önemli bir sanat bölgesi aynı zamanda. Opera ve Bale Salonu, tiyatro salonlarının çoğu, Resim, Heykel Müzesi Ulus’ta bulunuyor. Dünyanın en önemli müzelerinden olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi Ulus’ta yer alıyor. Hacı Bayram Veli Camii, Tarihi Roma Hamamı, Agustus Tapınağı bu semtte bulunuyor. Ama yeterince ilgi görmüyor. Ulus Tarihi Kent projesinin hayata geçmesiyle Ulus’un geleceğini parlak görüyoruz. Ulus’un eski günlerine kavuşacağına inanıyoruz.  Aynı zamanda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin de Ulus’ta kurulmasının semte değer katacağını düşünüyoruz. Ulus eski görkemli günlerine kavuşacak. Buna yürekten inanıyoruz. 

Ankara turizmi hakkındaki düşünceleriniz neler?

Ankara’nın tanıtımını ve turizmini geliştirmeye yönelik pek çok çalışma yapılıyor. Ama Ankara, turizmde istenilen düzeyde pay alamıyor. Ankara, sağlık, kültür ve tarih turizminde önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerekiliyor. Bir de Ankara’yı cazip kılacak projelerin ve çalışmaların yapılması şart. Ankaralı turizmciler olarak biz, Ankara turizmine katkı sağlayacak her türlü desteğe hazırız. 

Yeni Bahar Otel’in dışında Ulus’ta hizmet verdiğiniz başka firmalarınız var mı?

Birçok firmamız aile şirketi. Firmalarımızın ilk kurulduğu yer Ulus. O yüzden Ulus bizim için çok önemli ve çok değerli. 1943 yılında kurulan bir pastanemiz halen Ulus’ta hizmet veriyor. Posta Caddesi’nde tavuk ürünleri satan bir firmamız var. Aydınlatma üzerine olan bir işletmemiz yine Ulus’ta doğdu. Ulus’taki işletmelerimizi ocak gibi görüyoruz. Tütmesi gerekiyor, çalışması gerekiyor. Bütün işletmelerimiz sanki enerjilerini Ulus’tan alıyor. Ailemiz böyle hissediyor. Bunların dışında gıda ve pazarlama ile bir mühendislik firmamız ile de hizmet veriyoruz. 

Gelecek hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?

Öncelikle memleketimiz Rize’de bir turizm yatırımımız var. Bölgedeki imar planlama çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Çalışmalar bittikten sonra yatırıma hemen başlayacağız.