7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

“Gücümüz milli irade hedef büyük Türkiye”

TOBB çatısı altındaki oda ve borsalar 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle ortak bir açıklama yaptı. Açıklama 81 ilde 365 oda ve borsa başkanının katılımıyla eş zamanlı olarak yapıldı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
“Gücümüz milli irade hedef büyük Türkiye”

nkara’daki açıklama Ankara Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla yapıldı. Toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATB Başkanı Faik Yavuz, ATO Başkan Yardımcısı Mustafa Deryal ve Ankara ilçelerindeki oda ve borsaların başkanları katıldı.

Oda ve borsaların 15 Temmuz’la ilgili ortak açıklaması şöyle: “İki hafta boyunca, farklı etkinliklerle, hazırladığımız afişlerle ülkemizin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun Milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da, ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. 

Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır. 

MÜCADELE SÜRMELİ

Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir.  Hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım sürecini başlatmamız gerekiyor. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Üzerine basarak bir kez daha ifade ediyoruz: Türkiye’nin sivil toplumu olarak, 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye.”