29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Kahramankazan FKM ile tanıştı

Kahramankazan Belediyesi, Türkiye’de kamu kurumları ve yerel yönetimlere örnek olacak bir uygulamayı daha hayata geçirerek Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) kurdu.

25 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kahramankazan FKM ile tanıştı

FKM kapsamında, herhangi bir kriz durumunda kesintisiz bir şekilde tüm belediye faaliyetlerinin devam ettirilebileceği bir yapı oluşturuldu. Belediye binasında bulunan sistem odasının, yangın, su baskını ve benzeri durumlar nedeniyle kullanılamaz hale gelebileceği göz önünde bulundurularak, belediye binasına uzak bir noktada Felaket Kurtarma Merkezi kuruldu. Ana hizmet binası ile FKM noktası arasındaki bağlantı kablosuz network vasıtasıyla sağlanıyor. Böylece hizmet binasında yapılan her işlem aynı anda FKM'deki sunuculara da kaydediliyor. Kurulumu yapılan Kablosuz network sayesinde, noktadan noktaya 200 mbit hız ile yedekleme yapılıyor.

HİZMETTE SÜREKLİLİK SAĞLANACAK

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Felaket Kurtarma Merkezi’ni kurarak bilişim alanında ilçeyi ilkler arasına taşıdıklarını söyledi. Ertürk, “Merkez,hayati öneme sahip verilerin ve yazılımların korunması ve belediyenin işlemlerine kesintisiz devam edebilmesi, hizmet sürekliliğinin sağlanması için kuruldu. FKM ile deprem, sel, yangın, elektrik şebeke sorunları, savaş durumu, terör saldırısı ve kişisel hatalar neticesinde çalışamaz hale gelebilecek sistemleri kurtarmayı hedefliyoruz” dedi.