28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

KOBİleri büyütmeye ihtiyacımız var

Ankara Genç İş Adamları Derneği Başkanı (ANGİAD) Emre Altındağ, Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerin daha güçlü hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

21 Ekim 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
KOBİleri büyütmeye ihtiyacımız var

Altındağ, “Türkiye’deki işletmelerin yüzde 96’sı KOBİ tanımına giriyor. 1 milyon 700 bin dolayında mikro ve orta boy işletmeye sahibiz. Ancak Türk ekonomisinin büyümesi ve güçlenmesi için büyük ölçekli işletmelere ihtiyacımız var. KOBİ’lerimizin bu büyüme ortamına sokulması lazım” şekline konuştu. ANGİAD Başkanı Altındağ, Türk ekonomisinin büyüme hedeflerine ulaşmasın da KOBİ’lerin büyük rol oynağını kaydetti. KOBİ’lere dayalı Türk ekonomisinin gelebileceği en üst noktaya ulaştığını kaydeden Altındağ, “Sanayide 4.0’ın konuşulduğu, mal ve hizmet üretiminde teknolojinin bu kadar etkin olduğu bir süreçte KOBİ’lerimize sınıf atlatmalıyız. Bu büyük değişime ayak uydurmaları için destekleri yoğunlaştırmalıyız” diye konuştu.

GLOBAL PAZARLARA AÇILMALIYIZ

Altındağ, şunları söyledi: “İşyeri istatistiklerine göre, Türkiye’de 1 milyon 760 bin işletme var. KOBİ tanımına giren işletmelerin sayısı ise 1 milyon 700 bin. Toplam işletmelerin 1 milyon 400 bini 6’dan az çalışanı olan mikro işletmeler yani mikro KOBİ’ler. Ancak Türk ekonomisinin büyümesi ve güçlenmesi için büyük ölçekli işletmelere ihtiyacımız var. KOBİ’lerimizin bu büyüme ortamına sokulması lazım. KOBİ’lerin özellikle dışa açılması Türkiye’nin öncelikli konusu olmalı. Global pazarla bütünleşen bir Türk ekonomisi için bu şart” dedi.