29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Moskova’da Ankara rüzgârı esti 

Rusya'nın Başkenti Moskova’da düzenlenen Türkiye Festivali’nde Anadolu, Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) tarafından açılan Ankara çadırı büyük ilgi gördü. 6 milyon Rus turist hedefiyle düzenlenen festivalde boyunca 100 bini aşkın kişiye Ankara’nın termal turizmi hakkında bilgi verildi.

25 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Moskova’da Ankara rüzgârı esti 

Moskova’da Ankara’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara Moskova arası direkt uçuş sayının artmasıyla birlikte turizmin büyük bir ivme kazanacağını söyledi. Krasnaya Presnya Parkı’ndaki festival kapsamında, Ankara’yı ve Başkent’tin termal turizmini tanıtan 10 bin broşür ve CD dağıtıldı. 3 gün devam eden festivalde, Ankara çadırını ziyaret eden Ruslar’a Ankara’yı tanıtan hediyeler de verildi. 10’a yakın tercüman eşliğinde iletişim kuran ATİD heyeti, 100 bini aşkın Rus’la birebir iletişim kurdu. Moskova’daki Türk Festivali’nde Ankara’nın termal turizminin her yönüyle anlatıldığını dile getiren ATİD Başkanı Akman, festivale hem katılımın hem de ziyaretçi sayısının çok iyi olduğunu söyledi. Akman, Ankara çadırına olan ilginin kendilerini sevindirdiğini de dile getirdi.  

TURİST ARTACAK 

Yapılan tanıtımların Ankara’ya gelecek turist sayısında önemli bir artış sağlayacağına inandıklarını belirten Akman, festival kapsamında tur operatörleriyle ön görüşmeler yaptıklarını ve 6 milyon Rus turist hedefine doğru ilerlediklerini anlattı.