29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Mülteciler gençlik festivalinde eğlendi

Ankara'daki mülteci gençler, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin (SGDD) Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ortaklığıyla hayata geçirdiği ‘Birlikte Güçlüyüz’ projesi kapsamında düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Festivali’nde buluştu.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Mülteciler gençlik festivalinde eğlendi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası çerçevesinde Altındağ Peçenek Mesire Alanı’nda düzenlenen renkli etkinlikte, Türk ve mülteci 700’den fazla genç, eğlenceli bir gün geçirdi. Gençler, alandaki canlı langırt, sumo güreşi, penaltı atışı, badminton, bocce, basketbol ve tırmanma duvarı oyun alanlarında doyasıya eğlendi. Altındağ’a bağlı okullardan piknik yapmak için gelen yüzlerce çocuğun da katılmasıyla büyük bir panayıra dönüşen festival, kukla gösterisiyle devam etti. 

ŞARKILARLA COŞTULAR 

Altındağ Belediyesi’nin desteklediği festivalde hediye edilen uçurtmalar gökyüzünü renklendirdi. Katılımcılara ücretsiz kumanya, mısır ve dondurma dağıtıldı. Al Farah (Mutluluğum) Çocuk Korosu ve Ritim Grubu, verdikleri konserle katılımcıları coştururken, festival SGDD personeli Yıldız Kartal’ın Türkçe ve Arapça söylediği şarkılarla sona erdi.