29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Saray kostümleri ders konusu oldu

Ankara Üniversitesi öğrencileri, ‘Geçmişten Günümüze Anadolu-Osmanlı Kreasyonu’ defilesi için Topkapı Sarayı’nda Osmanlı kumaş sanatı ve motiflerini inceledi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Saray kostümleri ders konusu oldu

Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS), ülkemizdeki kültürel mirasların tanınması amacıyla özel bir program hazırladı. İlki, ‘Zeytine Yolculuk’ adıyla Balıkesir Edremit›e yapılan ziyaretle başlayan programın ikinci ayağı ise ‘İstanbul’da Bir Gün’ adlı kültür gezisiyle mega kentte hayat buldu. Geziye hem binlerce kilometre uzaktan gelen yabancı öğrenciler hem de Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelmiş. Ancak çoğu İstanbul tarihi dokusunu daha önce görme fırsatı bulamayan 200’den fazla öğrenci katıldı. Rehberler eşliğinde yapılan ‘İstanbul’da Bir Gün’ gezisinde Arkeoloji Müzesi, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Süleymaniye Camii gibi tarihi mekanlar ziyaret edildi. Geziye katılan ve özellikle Erasmus, Erasmus Plus ve Mevlana değişim programları kapsamında Ankara Üniversitesi’nde eğitim alan yabancı öğrenciler, ilk kez gördükleri İstanbul›un tarihi ve doğal güzelliklerinden etkilendi.

TOPKAPI’DAN BEYPAZARI’NA

Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri de geziye yoğun ilgi gösterdi. Bu ilginin bir başka anlamlı amacı da vardı. Öğrenciler, geçen yıl düzenledikleri ‘Geçmişten Günümüze Anadolu’ konulu defilenin bu yıl ki uzantısı olan ‘Osmanlı Kreasyonu’ için, saraylarda farklı dekoratif ve süsleme amaçlı kullanılan motifleri inceleme ve tasarımlarına aktarma şansını yakaladı.