29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Aziz Kiraz: Yaşım küçük de olsa sahne adamıyım

‘O Ses Türkiye’ yarışmasından tanıdığımız Aziz Kiraz, profesyonelliğe adım attığı ‘Efso’ şarkısı ile hayatımıza yeniden girdi. Türkiye’nin Justin Bieber’ı olarak gördüğü Aziz, “Kadere çok inanıyorum, bu aralar nazara geliyorum, sahnede benliğime kavuşuyorum” diyor.

Bahar Erdoğan24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Aziz Kiraz: Yaşım küçük de olsa sahne adamıyım

Aziz Kiraz, ‘O Ses Türkiye’ yarışmasıyla girdi hayatımıza. Melankolik şarkılar duymaya alışık olduğumuz Aziz, pop şarkısı ‘Efso’ ile ters köşeye yatırdı bizi. Sürprizlerle dolu olan Aziz, şimdilerde yarışmada elde edemediği birinciliğin acısını şarkısının dijital platformlardaki hızlı yükselişiyle çıkarıyor. Çok pozitif ve enerjik olan Aziz, ‘Efso’yu anlattı.

- ‘Efso’ oldunuz hayırlı olsun.

Teşekkür ederim. Sosyal medyanın hızına yetişebilmek için insanlar artık kelimeleri kısaltarak kullanıyor. Efsanesin demenin kısa hali de efso demek. Ben çok mutluyum şarkımın isminden cidden efso olma yolunda ilerliyor. Bir de ters köşe yapmış oldum. Yarışmada daha melankolik daha arabesk şarkılar söylüyordum ama pop şarkıyla çıkış yaptım.

-Pop müziğine daha mı yakınsınız?

Benim için hissi önemli şarkının tarzı değil. Evrensel olduğunu düşünüyorum müziğin. Bir de kadere çok inanıyorum. Ben kaderimde böyle pop bir şarkıyla çıkış yapacağımı biliyordum.

-Ses yarışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yarışmalar yetenek kapısı, var olanı parlatma yeri. Birkaç dakikada kendinizi ispatlamanız gerekiyor. Bir elması elmas olmadan parlatamazsınız. Onu işlerseniz gerçek ve göz alıcı bir elmasa dönüşür. Yani klişe ama star olunmaz star doğulur.

-Peki 10 yıl içinde kendinizi nerede görüyorsunuz?

Eurovision’da ülkemi temsil ederken görüyorum. Hatta bana bu teklif geleceğine eminim.

-Kenan Doğulu’nun seni çok sevdiğini biliyoruz.

Kenan ağabey annesinin doğum günü için kız kardeşi Canan’a sormuş “Annem doğum gününde hediye olarak ne ister” demiş. O da “Aziz’i ister” demiş. Bende Serpil Teyze’nin doğum gününe gittim. Ona kırmızı gül verip istediği birkaç şarkıyı söyledim. Çok mutlu oldu ve ‘Sen de Kenan’ın 17 yaşındaki halini görüyorum’ dedi tanışıklığımız böyle başladı. Sonra ben klibim yayınlandıktan sonra Kenan ağabeye mesaj atıp “Nasıl beğendin mi” diye sordum. O da “Şahanesin kardeşim hep böyle devam et” dedi. Aramızda böylece güzel bir bağ oluştu.

-Size Türkiye’nin Justin Bieber’ı diyorlar hoşunuza gidiyor mu?

Çok beğeniyorum Justin Bieber’ı,  hoşuma da gidiyor. Kim ne derse desin o bir star. Bende bir gün o kadar büyük kitlelere ulaşabilirsem ne mutlu bana.

-Şöhret olmayı nasıl karşılıyorsunuz? Ağır geliyor mu?

Hayır. Çünkü şöhret dediğiniz şey benim sesimi herkesin duyuyor olması demek. Onun dışında bende herkes gibiyim. ‘O Ses Türkiye’ye çıktığımda da hiç heyecanlanmamıştım. Karşımdaki insanlar da etten kemiktendi ben de. Şebnem Ferah da “Sen bu dünyaya şarkı söylemeye gelmişsin” demişti. Sahnede benliğime kavuşuyorum. Yaşım küçük de olsa henüz sahne adamı olduğumu düşünüyorum. Sahne sanatları da okumayı düşünüyorum. Bu iş benim altın bileziğim.

Üzerimde bu aralar nazar var

-Bu kadar pozitif olmayı nasıl başarıyorsunuz?

Kova burcuyum. Nazara geliyorum ama bu sıralar. Bu aralar bayılacak gibi oluyorum.

-Burnunuz estetik mi?

Hayır Allah vergisi.

-Sizi bu hayatta en çok ne kızdırır?

Daha o kadar kızmadım. Yaşım çok küçük yaşadığım çok şey yok.

-O zaman sizi bu zamana kadar en çok ne mutlu etti?

Köpeğim bir ameliyat geçirdikten sonra hayata tekrar döndü. Bu beni inanılmaz mutlu etti.