30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Hafta bitmeden

Kültür sanat dünyasında yoğunluk bu ay da devam ediyor. Birbirinden iddialı oyunlara, kulakların pasını silecek konserlere ve en keyifli etkinliklere katılmak için geç kalmayın. Hafta bitmeden, biletler tükenmeden yerinizi alın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

13 OCAK / NABUCCO OPERASI İSTANBUL’DA

Dünyaca ünlü sanatçıları sahnesine taşıyan Metropolitan Opera İstanbullularla buluşmaya devam ediyor. Akmerkez CinemaPink’te bugün saat 19.30’da Giuseppe Verdi’nin eseri Nabucco opera severlerle buluşacak. Eser, Babil kralı Nabukadnezar döneminde yaşanan taht mücadelesini ve entrikalı bir aşkı işliyor.

14 OCAK / KAHKAHA İÇİNDE GEÇECEK SAATLER 

Çocuklar, pazar günleri KATS Sahne’de, Fareli Köyün Klarinetçisi’yle oyun ve eğlencenin peşinden koşuyor! KATS Sahne’nin prodüksiyonunu üstlendiği müzikli masal gösterisi Fareli Köyün Klarinetçisi 6-10 yaş grubu çocuklara hitap ediyor. Gösteri 14 Ocak 2018, Pazar günü saat 14.00’te Gayrettepe KATS Sahne’de gerçekleşecek.

16 OCAK / GÜNCEL İTALYAN SİNEMASI

Akbank Sanat, İtalyan Kültür Merkezi’nin işbirliği ile güncel İtalyan filmlerini izleyiciyle buluşturuyor. 16 Ocak Bir Altın Çocuk, 23 Ocak Sen Hiç Aya Gittin mi?, 30 Ocak Italo filmleri gösterilecek. Ücretsiz etkinliğin davetiyeleri Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilecek.

17 OCAK / ÖZEL PERFORMANSI İLE ‘JABBAR’

Arnavutköy’deki Any İstanbul, #walktoBLACK etkinlikleri kapsamında 17 Ocak Çarşamba akşamı saat 21:30’da Jabbar’ın sevilen yorumuyla seslendirdiği harika parçalarla ve sonrasında DJ Ekim Baykara ile müziğin nabzını tutmaya devam ediyor.

20 OCAK / DURUVERSEYDİ ZAMAN

2000 yılında Eurovision’da ülkemizi temsil eden ve uzun yıllar TRT’de program sunan Pınar Ayhan, müzikal sahne performansının yanı sıra hikaye anlatıcılığı yeteneğini de eklediği tek kişilik müzikal belgesel Orada Duruverseydi Zaman ile 20 Ocak’ta saat 20.30’da Fulya Sanat’ta.

17-20 OCAK / TİYATRODA ŞENLİK VAR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Sabahattin Kudret Aksal’ın yazdığı ve Murat Ozan’ın yönettiği Kahvede Şenlik Var adlı oyunu bu hafta seyirciyle buluşturuyor. Oyun, 13 Ocak, 17-20 Ocak 018 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde, 1-3 Şubat 2018 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde. 

TERKEDİLMİŞ HAYVANLARA UMUT OLACAK

FMV Galeri Işık, fotoğraf sanatçısı Aslı Aybars ve Murat Esibatır’ın karelerinden oluşan Yuva Beklerken isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 16 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında FMV Galeri Işık Teşvikiye’de ziyaret edilebilecek. Hayvanların üzerinde sahipleri tarafından terkedilmenin oluşturduğu etki ve onların yeni yuva beklemesi üzerine kurgulanan sergi, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği yararına düzenlenecek.

HEM GÖZE HEM KULAĞA

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, caz sevenleri teras katındaki Jigger Roof Bar’da bir araya getiriyor. Cazın eğlenceli yüzü ‘Taylan Erler İstanbul Jazz Band’in sahne aldığı mekan, eğlencesinin yanı sıra zengin menüsüyle misafirlerine keyifli saatler yaşatabilir. Caz ve tiyatroyu bir arada sunan ünlü caz sanatçısı Taylan Erler, her cumartesi akşamı 21:00-23:00 saatleri arasında sahnede.

SOKAK HAYVANLARINA DESTEK VEREN OYUN

Kemal Hamamcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Metin Akdülger’in tek kişilik muhteşem performansıyla dikkatleri üzerine çektiği Baldan Karanlık oyunu, tiyatroseverlere sokak hayvanları için bir çağrı yapıyor. Oyuna gelenlerin, barınaklara bağışlanmak üzere mama getirmesi rica edilirken, mamalar getirenler adına barınaklara gönderiliyor. Oyun, bu akşam saat 20.30’da TOY İstanbul’da tiyatroseverlerle buluşacak.