29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Hafta bitmeden

Birbirinden iddialı etkinlikler bu hafta da şehrin sokaklarını süslemeye devam ediyor. Kulakların pasını silecek konserlerden en keyifli oyunlara, festivallere kadar her şey bu sayfada. Biletler tükenmeden hafta bitmeden yerinizi alın.

GİZEM TÜMBAY KOÇAK 10 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hafta bitmeden

YEŞİLÇAM’IN USTA AKTÖRÜ İZZET GÜNAY

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’in İBB Kültür Daire Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği saygı programları dizisinin bu ayki konuğu Türk Sineması’nın sevilen aktörü İzzet Günay. Yücel Çakmaklı’nın Birleşen Yollar’ında Bilal karakteri ile gönüllere taht kuran usta oyuncunun sanat hayatının konuşulacağı programın moderatörlüğünü Cengizhan Orakçı üstleniyor. Atilla Dorsay, İhsan Kabil, Şerif Aydemir’in katılacağı programda Günay’ın hem sinemacı hem sanatçı kimliğinden söz edilecek. 

KULAKLARINIZIN PASI SİLİNSİN

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta Bizim Havalarımız, Aşk ve Sevda Türküleri, Yavuz Bingöl ile Bin Yılın Ozanları: Zaralı Halil ve Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ı ağırlayacak. Klasikleşen programlardan Bizim Havalarımız’da bu ay aşk ve sevda türküleri seslendirilecek. 12 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleşecek konseri Zafer Gündoğdu yönetecek. Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars Latin ezgileriyle 14 Şubat akşamı sahnede.

10 ŞUBAT / CİNUÇEN TANRIKORUR ANILIYOR

Bilim ve Sanat Vakfı Sanat Araştırmaları Merkezi, bugün doğumunun 80. yılında Cinuçen Tanrıkorur başlıklı bir panel düzenliyor. Moderatörlüğünü Celâleddin Çelik’in yapacağı panelde Bekir Reha Sağbaş, Murat Salim Tokaç, Necati Çelik ve Timuçin Çevikoğlu konuşmacı olarak yer alacak. Panelin devamında Cinuçen Tanrıkorur’un eserlerinin seslendirileceği bir konser verilecek.

10 ŞUBAT / ŞEHİR TİYATROLARI ŞUBATTA DOPDOLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları şubat ayında 1’i yeni, 36 oyunla seyirciyle buluşuyor. Hisse-i Şayia, 7-10 Şubat 2018 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde. Düzenbaz Komiser Ziver ile Bekçi Cumali’nin maceralarını anlatan Şekerpare, 14-17 Şubat 2018 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perde açacak. 

10 ŞUBAT / HEM GÖZE HEM KULAĞA

İstanbul, Batı Ataşehir’de yer alan sanat ve eğlence merkezi DasDas, rock müziğin sevilen ismi Hayko Cepkin’i müzikseverlerle buluşturuyor. Geçen yıldan bu yana Türkiye turnesine devam eden sanatçı, kendi şarkılarının yanı sıra son albümündeki cover şarkıların ‘akustik’ düzenlemelerini de sahneye taşıyor. 

16-18 ŞUBAT / BADEM ÇİÇEĞİ FESTİVALİ

Datça Yarımadası, bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Datça Badem Çiçeği Festivali’yle konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Datça Belediyesi ile Muğla Ticaret Odası’nın desteği ve yerli halkın emeğiyle 16-18 Şubat tarihleri arasında üç gün süreyle gerçekleştirilecek olan Datça Badem Çiçeği Festivali, Datça’yı doya doya gezmek, doğayla bütünleşmek ve yöreye has lezzetleri tatmak isteyenlere fırsat oluşturabilir.

17 ŞUBAT / VEFA SOHBETLERİ

Ş​​eyhülmuharririn merhum Ahmet Kabaklı ve arkadaşları tarafından Türk fikir ve edebiyat hayatına kazandırılan, kurulduğu günden bugüne kürsüsünde Cemil Meriç, Necip Fazıl Kısakürek, Celal Bayar, Ayhan Songar, Sabahattin Zaim gibi zirve isimleri ağırlayan Türk Edebiyatı Vakfı (TEDEV) geleneği devam ettirerek birbirinden önemli etkinliklere evsahipliği yapıyor. TEDEV’de 17 Şubat Cumartesi günü saat: 13:00’de Bir Gönül Adamı: Prof. Dr. Ayhan Songar vefa sohbetleri gerçekleşecek. Oturum yönetimini İbrahim Öztürkçü’nün gerçekleştireceği etkinlikte Ayhan Songar’ın Kızı, Neslihan Songar Tezcan’da yer alacak. 

UNUTULMAZ ŞARKILARIYLA / 10 ŞUBAT

Türk müziğinin en önemli ses sanatçılarından Kamuran Akkor, Gazino Gecesi kapsamında Gayrettepe KATS’de sahne alacak. Sanatçı herkesi derinden etkileyen sesiyle birbirinden güzel ve unutulmaz şarkılar seslendirecek. Sanat müziğinin efsane isminin bu akşam saat 21.30’da başlayacak konserinin biletleri Biletix’ten ve Gayrettepe KATS Sahne’den temin edilebilir.

Hafta sonu geldi çattı. Tatilinizi lezzetli tatlarla geçirmek istiyorsanız, sizler için derlediğimiz Kadıköy’deki Keyif Rotaları’nı inceleyebilirsiniz.