PERŞEMBE
PAZAR ARASI
SABAH:
1 dilim kepekli, tam tahıl veya yulaf çavdar ekmeği.
2 dilim yarım yağlı beyaz veya kaşar peynir. (60 – 80 gr)
3 tatlı kaşığı light reçel. (istenirse)
1 adet domates veya salatalık.
3–4 adet zeytin.
ÖĞLE:
Salata. (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar ) Salataya zeytinyağı ve mısır konulmamalı, ancak, sirke, limon, nar ekşisi veya balsamik sirke konulabilir.
Yoğurt her türlü olabilir. Yoğurdun light olması şart değildir.
AKŞAM:
Et (kırmızı et, tavuk, balık) 100 – 150 gr çiğ olarak tartılmalı. Kesinlikle yağda kızartılmamalı. (haşlama, buğulama, fırın, közleme, ızgara yapılmalıdır) veya 2 adet yumurta. (rafadan, katı, çılbır, yağsız teflonda yapılmış menemen veya omlet şeklinde)Yanında salata ve yoğurt yenebilir.Bu dönemde hiç meyve yenilmemelidir.
PAZARTESİ ÇARŞAMBA
SABAH:
1 dilim kepekli, tam tahıl veya yulaf çavdar ekmeği.
2 dilim yarım yağlı beyaz veya kaşar peynir. (60 – 80 gr)
3 tatlı kaşığı light reçel. (istenirse)
1 adet domates veya salatalık.
ÖĞLE VE AKŞAM (AYNI)
Salata. (domates, salatalık, marul, maydanoz, havuç, roka, semizotu, gerekirse çiğ ıspanak ve karnabahar)
Yoğurt her türlü olabilir.(süzme, kaymaklı prebiyotik ) Yoğurdun light olması şart değil.
Buna ek olarak günün herhangi bir zaman diliminde 3 porsiyon meyve eklenmeli. (1 porsiyon = 1 greyfurt büyüklüğünde) Küçük meyveler bir avuç dolusu ölçüde, ( çilek, kiraz, erik vb ) kavun karpuz ise bir ince dilim olarak yenmeli.
Günde 2 – 3 litre su içilmeli, tüketilecek olan çay ve kahve bu miktarın dışındadır.
Günde 1 bardak az yağlı süt içilebilir.
Bitki çayları, çay, kahve şekersiz içilmelidir (istenirse tatlandırıcı kullanılabilir)
Haftada 3 kez en az 45–60 dakika spor ve yürüyüş yapılmalıdır.