28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Huzur Sokağı’nın Şükran’ını artık ben giydirmek istiyorum

Ekranların sevilen dizisi Huzur Sokağı’nda rol alan Sinem Öztürk, canlandırdığı karakter başörtülü genç kız Şükran’dan yola çıkıp muhafazakar kesime hitap eden bir marka kurdu. En-Tari adlı markada trendlere uygun tasarımların yer alacağını söyleyen Öztürk ile yeni projesini konuştuk.

Hale Ceylan Barlas / [email protected]18 Mayıs 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Huzur Sokağı’nın Şükran’ını artık ben giydirmek istiyorum

Sinem Öztürk’ü ilk olarak Arka Sıradakiler dizisiyle tanıdık ama asıl çıkışını Huzur Sokağı ile yaptı. Dizide tesettürlü genç kız Şükran’ı canlandıran Öztürk, şimdi de hayat verdiği karakterden ve diziden etkilenerek muhafazakar kesime hitap eden bir marka kurdu. Hem türbanlılar hem de başı açık olup da kapalı giyinmeyi tercih edenler için tasarımlar hazırlayan güzel oyuncu En-Tari adlı markasının hikayesini ilk kez STAR cumartesi’ye anlattı...

sNereden aklınıza geldi bir giyim markası kurmak?

    Stil danışmanı Rutkay Öziş ile Huzur Sokağı’nda tanıştık ve çok iyi dost olduk. Zaman zaman hep bir marka kurmaktan konuşururduk. Bir gün konuşmalarımızın hayallerimizde kalmasını istemedik ve ‘Neden ortak bir iş yapmıyoruz’ diyerek harekete geçtik. Tabii önce nasıl bir isim koymalıydık ve sonunda En-Tari’de karar kıldık.

sEn-Tari’nin özel bir anlamı var mı?

    Entari eski dilde uzun elbise demek. Biz En-Tari koyduk. Çünkü ‘tari’, Osmanlıcada taze anlamına geliyor.

sNe tarz kıyafetler hazırlayacaksınız?

    Huzur Sokağı’na başladığımda canlandırdığım  Şükran karakterini tanıdıkça mütevazı giyimle çok haşır neşir oldum. Bu tarz giyimde sadelik ve şıklığın çok önemli olduğunu gördüm. Tabii Şükran ile birlikte mütevazı giyimde pek çok marka tanıdım ama daha fazla olması gerektiğini düşündüm. Çünkü bazen ‘Keşke şöyle bir elbise olsa’ dediğim zamanlar oldu. ‘Keşke’ demeyeceğimiz, içinde herkesin mutlaka kendine özel bir tasarım bulabileceği bir marka kurduğumuza inanıyorum. Muhafazakar giyinmeyi seven herkese göre tasarımlarımız olacak. Her zaman trendleri takip edeceğiz. Gündemde puantiye varsa puantiye, zımba varsa zımba, mutlaka tasarımlarımızda yer alacak. Artık insanlar ne istediklerinin farkında, modayı bir yarış haline getirmektense şık görünmenin daha önemli olduğunun bilincinde. Muhafazakar giyinmeyi tercih edenler için şık görünmek, alışverişe zaman ayırmaktan geçiyor. Hem yerli hem ithal markalar arasında kendi sevebilecekleri parçaları bulup satın alıyorlar. Biz onlara sevdikleri, rahat hissetikleri bu imajı dünya modasının trendlerinden süzerek kombin olarak tek bir çatı altında sağlayacağız.

sMarkayı kurarken Şükran’dan etkilenmiş olabilirsiniz ama yine de insanın aklına şu soru geliyor: Siz normal hayatınızda başörtüsü takmıyorsunuz. Peki neden muhafazakar kesime hitap etmek istediniz?

    Moda, genel olarak popüler giyim tarzına işaret etse de günümüzde bazı bölgelerde sosyetenin veya ünlülerin kıyafet tecihini işaret ediyor. Şükran karakteriyle de bu durumun gelen tepkiler sayesinde ne kadar önemli olduğunu anladım. Kılık kıyafet adabında da söylendiği gibi elbise güzel olacak ve giyene yakışacak. Yani çok dar, çok bol, çok kısa, çok uzun, pejmürde bir şekilde olmayacak. İslam dini güzelliği sever. Her insan kendi iç dünyasında bir şeyler yaşar, yaptıklarından ve yapacaklarından sorumludur. Biz yeni bir markayız ve böyle bir çizgide yürümek istedik.

sMarkayı kurarken ve tasarımları hazırlarken muhafazakar kesinden isimlerin fikirlerini aldınız mı?

    Dizi vasıtasıyla pek çok kişiyle tanıştım. Tesettürlü stil danışmanı arkadaşlarım oldu. Onlara danıştık. Yine muhafazakar kesimin stil danışmanı Esra Seziş’in fikirlerini aldık.

sŞu an özel bir organizasyon için dört tasarım yaptınız ama markanız için henüz bir koleksiyon hazırlamadınız...

    Yaz için 20 parçalık bir kapsül koleksiyon yapacağız. Bunun dışında ‘havuç ürün’ dediğimiz her şeyle kombinlenebilecek, hayat kurtarıcı ürünlerimiz olacak. Alttan çıtçıtlı body, şal, bone, sık sık giyilen dik yakalı beyaz gömlekler gibi. İlerleyen zamanlarda ayakkabı ve çanta da ekleyeceğiz.

sKıyafetleri kim tasarlıyor?

    Genelde dünya çapındaki bu tarz koleksiyonları takip ediyoruz. Hatta dünya markalarından örnekler istiyoruz. Dünya trendleriyle paralel bir koleksiyon hazırlıyoruz. Tabii ki en başta ben ve Rutkay, silüetimizin nasıl olacağına karar veriyoruz. Daha sonra tasarımcılarla beraber kumaş seçimleri tamamlanıyor ve çizimler oluşturuluyor. Mesela doğal kumaşlar kullanmak konusunda hepimiz hemfikiriz. Sonuç olarak bu bir ekip çalışması ve herkesin emeği var.

sKoleksiyon tam olarak ne zaman hazır olacak?

    Yaklaşık iki ay sonra  öncelikle internet üzerinden satışa sunulacak. Online satışta Rutkay stil önerilerinde de bulunacak. Yıl sonunda ise butiğimizi açmayı hedefliyoruz. Kumaş ve dikiş kalitesi markamız için çok önemli ancak pazarda yeni olduğumuz için fiyatlarımızı ulaşılabilir tutacağız. Yani ipek bir gömleğin fiyatı 150 TL olacak.