30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Keyif rotaları

HAZIRLAYAN: FATMA [email protected]2 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Beşiktaş’ta Türkali Mahallesinde yer alan Cafe Cakehouse, serpme kahvaltı isteyenler için ideal. Daha çok tatlı ve limonatasıyla billinen mekanda kahvaltınızın ardından lezzetli cheese cake yiyebilirsiniz. Genel anlamda küçük ve biraz sıkışık olan mekanın tek eksik noktası tuvaletinin bulunmaması. Ancak renkli ve şirin dekorasyonu ile hızlı servisine bayılacaksınız.

KAHVE SAATİ 

Beşiktaş’ta Yeni Hamam Sokak’ta bulunan Okkalı Kahve, klasik Osmanlı usulü kahveseverlerin uğrak noktası. Ihlamur, yasemin gibi doğal meyve çaylarını da deneyebileceğiniz mekanda yumuşak içimli, doyumluk kahveleri tatmadan gitmeyin. Okkalı seçenekler de kulpların olmaması sizi şaşırtabilir. Ancak damlasakızlı kahve, kervansaray kahvesi, kakule aromalı Süryani kahvesi gibi lezzetleri denemeyi unutmayın.   

ÖĞLE YEMEĞİ

Yıldız Korusu’ndaki Malta Köşkü’nde tarihi binanın atmosferi ciğerlerinizi, yemekler de midenizi dolduracak. Mekanda özellikle aşk-ı ciğerim, arefe köftesi, etli saray mantısı, Matbah-ı Amire’den dana yanak, Topkapı hassa-i kuzu inciği denemelisiniz. Karnınızı doyurduktan sonra koru içinde ağaçlar arasında yürüyerek temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz. 

ÇAY MOLASI

Cihannüma Mahallesindeki Çınaraltı Çay Evi, salaş ama otantik yapısıyla kahvehane kültürünü yaşatan nadir mekanlardan. Yemek sonrası çay keyfi yapmak isteyenlerin vazgeçilmez mekanı olan bu yerde, asıl olan Beşiktaş’ın göbeğinde çınarın altında soluklanabilmek. Ancak haftanın her günü ve saati kalabalık olan bu yerde biraz sıra bekleyebilirsiniz.

TATLI ADRESİ

Beşiktaş Ihlamurdere Caddesindeki Pasta Sanatı, şirin bir yer. İlk başta sıradan gelebilir ama lezzetli tatlılarını denedikten sonra bayılacaksınız. Çünkü farklı tatlarda ve aromalarda ekler yapıyorlar. Bizim favorimiz oreolu ekler oldu. Ayrıca farklı makaronları, kestaneli pastayı ve profiterolünü de denemeden gitmeyen.    

AKŞAM YEMEĞİ  

Okkalı Kahve karşısındaki Sinop Mantı Evi, yöresel lezzetleri sevenlerin uğrak noktası. Tarhana çorbası, çeşitli mantı ve erişte yiyebileceğiniz bu yerde fiyatına göre büyük porsiyonlarda karnınızı doyurabilirsiniz. Özellikle Sinop mantısını deneyin. Üstüne de incir tatlısı yiyerek akşam yemeğinizi tam bir şölene çevirebilirsiniz.  

ATIŞTIRMALIK

Çırağan Caddesindeki Beşiktaş Midyeci Ahmet, midye ve kokoreç için ideal yerlerden biri. Müdavimi çok, mekan ufak ve otoparkı olmadığı için ye-kalk konseptinde. Bu nedenle midyenizi dilerseniz deniz kenarında afiyetle yiyebilirsiniz. Midye sevmeyenler ve normal kokoreçten sıkılanlar ise muhakkak İzmir usulü kokoreçi tatmalı.   

ALTERNATİF 

Şair Leyla Sokak’taki Şöhretler Beşiktaş Köftecisi, köfte sevenlerin uğrak noktası. Menüsünde çeşitli köfteler, piyaz, salata, yoğurt ve irmik helvası var. Köftelerinin özelliği dışı iyi pişmiş, içi yumuşak, yağı, kıvamı enfes. Ama spesiyalleri arasında kaşarlı köftelerini de muhakkak deneyin.