28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Keyif rotaları

HAZIRLAYAN: FATMA [email protected]16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Polonez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki Polina House, köy kahvaltısı isteyenler için uygun adreslerden biri. Salaş dekorasyonuyla dikkat çeken mekanın tek sıkıntısı masaya üşüşen arılar ama ev yapımı reçelleri, ıspanaklı ve pastırmalı börekleri, ev yapımı zeytinli ekmeği denemeyi unutmayın.

KAHVE SAATİ 

Yine Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Polonezköy Çay Bahçesi, Türk kahvesi krizine girenler için ideal. Kahvaltıdan sonra kendinize gelmek için sizde Türk kahvesini arıyorsanız buraya bir şans verin. Şayet Türk kahvesinin yanı sıra çay da bulunuyor ve fiyatları Polonezköy’ün standartlarına göre çok uygun.

ÖĞLE YEMEĞİ

Polonez Mahallesi Beykoz Caddesi’ndeki Karçma Kriha Restaurant, ahşap mimarisi ve enfes manzarasıyla dikkat çekiyor. Öğle yemeğinde ızgara tercih edenlerdenseniz buraya bir göz atın. Madalyon köfte, karışık sebze ızgara üzerinde mozarella, sosis-sucuk ızgara gibi lezzetleri denemeden gitmeyin. 

ÇAY MOLASI

Cumhuriyet köyü Ressam Mehmet Caddesi’ndeki Bamboo Cafe, çay tiryakileri için ideal. Kafa dinlemek için en uygun yerlerden olan mekan, ambiyansı ve dekorasyonuyla göz dolduruyor. Çayınızı yudumlarken, ciğerlerinize temiz havayı çekerek haftanın yorgunluğunu atabilirsiniz. 

ŞEKER GİBİ ADRESLER 

Polonez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Leonardo Cafe, şık tasarımıyla müdavimlerine hizmet veriyor. Son güneşli günlerin keyfini çıkarmak için açık havada Fransız usulü sufle, Polonez usulü böğürtlenli krep, elmalı strudell ve karışık Türk tatlı tabağını tadabilirsiniz.

AKŞAM YEMEĞİ

Polonez Mahallesi Seyri Caddesi’nde bulunan Villa Polonez, doğa içinde akşam yemeğini keyifli geçirmek isteyenler için çok uygun. Soğuk ve sıcak başlangıç seçeneklerinin yanı sıra lezzetli ana yemeklerini görünce tercih etmekte zorlanabilirsiniz. Et fajita, beğendili tavuk ve kasap köfteyi tatmayı unutmayın.

ATIŞTIRMALIK

Polonez Mahallesi 75. Yıl Caddesi’ndeki Köşem Bahçe Et Mangal, doğa yürüyüşünün ardından atıştırma yapmak isteyenler için ideal. Ağaçların altında mangal keyfi sevenlerdenseniz buraya uğramalısınız. Mangalda pirzola, biftek, sucuk, kanat veya köftenin tadı burada bir başka oluyor.

ALTERNATİF LEZZET

Polonez Mahallesi Beykoz Caddesi, Adam Mickiewicy Sokakta bulunan Hera Restoran’da Hera kabak ve ada tatlısını denemeyi unutmayın. Dilerseniz şömine ile ısıtılan iç mekanda, dilerseniz şirin bahçesinde lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Ev ortamını yaşatan bu yerde çocuklar içinde park alanı mevcut.