29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Keyif rotaları

Bu hafta sonunu Avrupa Yakası’nın nezih semtlerinden Etiler’de geçirmeye ne dersiniz? Sizler için kahvaltıdan akşam yemeğine kadar eğlenceli ve lezzetli rotaları hazırladık.

FATMA ERSOY12 Mayıs 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesinde bulunan Beyaz Fırın & Brasserie, kahvaltı severlerin uğrak noktası. Bahçesiyle dikkat çeken mekanda ekşi maya ekmek üzerinde avokado püreli poşe yumurta, paskalya çörekli french toast ve meyveli granolayı denemeyi unutmayın. 

KAHVE SAATİ 

Sıra geldi kahveye! Kültür Mahallesi Ahmet Adnan Saygun Caddesinde Kahve Dünyası, sizleri kahve diyarına uçuruyor. Birbirinden lezzetli seçeneklerin bulunduğu mekanda espressonun en güzel hallerini veya double macchiato, sütlü Türk kahvesi veya mocha içebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Etiler Mahallesi Ahular Sokaktaki Harvard Cafe, sıcak ve nezih ortamıyla öğle yemeğiniz için ideal. Dünya mutfağından seçkin lezzetlerin sunulduğu mekanda, Harvard salata, tavuk burrito, ev yapımı linguine, porcini mantarlı tagliatelle veya mangal keyfi deneyebilirsiniz.

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesinde bulunan Saray Muhallebicisi, çay tutkunlarının sevdiği mekanlardan. Siyah çayın yanı sıra bitki çaylarının da sunulduğu mekanda dilerseniz demleme ada çayını tüketebilirsiniz.

TATLI ADRESİ

Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesinde yer alan Cremeria Milano, klasik İtalyan dondurmasını Türk damak zevki ile birleştiriyor. Yazın yaklaşmasıyla dondurma severlerin uğrak noktası haline gelen mekanda, klasik tatların yanı sıra taze mevsim meyvelerine de yer veriliyor. 

AKŞAM YEMEĞİ  

Akat Mahallesi Yeşim Sokaktaki Maria’s Restaurant, akşam yemeğine önem verenlerin seveceği bir mekan. Dekorasyonu ve keyifli bahçesiyle dikkat çeken mekanda balık çorbasına, moules mariniere, kabak çiçeği dolmasına ve mürdüm erikli kuzu inciğe şans vermeyi unutmayın. 

ATIŞTIRMALIK

Etiler Mahallesi Nispetiye Caddesinde bulunan Sarıhan Gusto, sakatat severlerin ağızlarına layık çorbalarıyla biliniyor. Kokoreçten işkembe ve tuzlama çorbalarına, beyrandan bumbara çok geniş lezzet yelpazesinin bulunduğu mekanda dil carpaccioyu muhakkak tadın.

ALTERNATİF 

Mis Konyalı Ümraniye’de, enerji ve şifa deposu bamya çorbası ile sağlıklı yaşama merhaba deme zamanı. Misafirlerine hazırladığı yerel lezzetlerle beğeni toplayan mekanda, hem lezzetli hem de sağlıklı bir öğün olan çiçek bamya çorbasıyla sağlığınıza katkıda bulunuyor.