29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Keyif rotaları

Dünyaca ünlü, dillere destan Türk Mutfağı’nın yanı sıra Asya ve İtalyan mutfağını da sevenleri buraya alalım. Sizlere Etiler, Kuruçeşme ve Ulus’taki lezzet rotalarını hazırladık!

FATMA ERSOY 14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Keyif rotaları

KAHVALTI  

Ulus Mahallesi Ahmet Adnan Saygun Caddesi Ulus Parkı içinde bulunan Ulus Cafe, kahvaltı keyfini muhteşem manzarayla paylaşmak isteyenler için ideal. Her Pazar açık büfe kahvaltının bulunduğu mekanda diğer günlerde kahvaltı tabağı veya birbirinden leziz omletlerin tadına bakabilirsiniz. 

KAHVE SAATİ 

Sıra geldi kahveye! Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi’nde yer alan Bolulu Hasan Usta, lezzetli sütlü tatlılarının yanı sıra çayı ve kahvesiyle de tercih edilen mekanlardan. Özellikle Türk kahvesiz yapamayanların uğrak noktası olan mekanda dileseniz kahvenizi sütlü tatlılarla da şenlendirebilirsiniz.

ÖĞLE YEMEĞİ

Kuruçeşme Mahallesi Muallim Naci Caddesi’ndeki Hubb 77, muhteşem boğaz manzarasını tamamlayan şık dekorasyonuyla gözü, lezzetli menüsüyle de midenizi doyuruyor. Fast foodların yanı sıra özellikle mantarlı et güveç, steak Wrap veya cafe de Paris’in tadına muhakkak bakın.

ÇAY MOLASI

Lezzetli öğle yemeğinin ardından sıra geldi çaylara! Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesi’nde bulunan Şipşirin Hobi Cafe, çaysız yapamayanlar için ideal. Adı gibi şirin bir dekorasyona sahip küçük mekanda çayınızı yudumlarken, caddeden geçenleri izleyebilir ya da kitabınızı okuyabilirsiniz. 

TATLI ADRESİ

Etiler Mahallesi Tepecik Yolu Caddesi Cevher Sokakta yer alan Tartolet, küçük bir mekan olmasına rağmen tatlılarıyla oldukça ünlü. Özellikle trileçesiyle meşhur mekana yolunuz düşerse minik tartolet’leri, tuzlu kurabiyeleri, yoğurtlu panna cotta’yı ve brownie’lerini denemeyi unutmayın.  

AKŞAM YEMEĞİ  

Etiler Mahallesi Dilhayat Sokak’taki La Scarpetta, şık ambiansıyla akşam yemeklerinizi keyifle geçirebileceğiniz mekanlardan. İtalyan Mutfağını sevenlerin uğrak noktası olan mekanda La Scarpetta pizza, lazanya, makarna çeşitleri, dana carpaccio, risotto ve kinoalı salatayı deneyebilirsiniz. 

ATIŞTIRMALIK

Akat Mahallesi Zeytinoğlu Caddesi’nde yer alan Miyabi Sushi & Japanese Grill Bar, Asya Mutfağından vazgeçemeyenlerin en sevdiği mekanlardan. Özellikle Miso Çorbası ve Lobster Dynamite Roll’u ile meşhur mekanda black tiger shrimp tempura ve beauty roll’un tadına bakmadan gitmeyin.

ALTERNATİF 

Özgün konsepti ve sunduğu lezzetleriyle dikkat çeken Tavuk Dünyası, güzel yaz günlerinde konuklarını iki yepyeni ürünüyle karşılıyor. Güneydoğu Anadolu’nun eşsiz lezzeti Ali Nazik ve dünyaca ünlü Buffalo sos, Tavuk Dünyası şeflerinin üstün lezzet anlayışıyla harmanlanarak yeniden lezzet buldu.