30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Obsesif bir aşka eğlenceli şarkı

Lise yıllarından beri arkadaş olduklarını vurgulayan Kolpa grubunun İskender Paydaş’la çaldıkları yeni teklisini dinlediniz mi? Obsesif bir aşkı anlatan bu eğlenceli şarkı ve grubun müzik yolculuğu hakkında merak ettikleriniz sizlerle…

BÜŞRA UĞRAŞ18 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Obsesif bir aşka eğlenceli şarkı

Alternatif müzikleriyle tanıdığımız Kolpa grubu yepyeni bir single çalışması ile karşımızda, üstelik bu kez onlara usta müzisyen İskender Paydaş da eşlik ediyor! Son zamanlarda hafiften tarzını değiştiren grup üyelerine bu değişimi sorduk onlar ‘Müziği kalıplara koyamayız, ne hoşumuza gidiyorsa onu çalarız’ diye cevap verdi. Son yaşadıkları değişimler kimi dinleyicilerini kızdırsa da bazılarını çok memnun etmiş. Grubun takipçileri yeni tekli, klip, müzik yolculukları ve planlarını merak ediyorsanız, sohbetimize buyurun…

Kolpa grubu neler yapıyor bu sıralar?

Cenk Taner Dönmez: Geçtiğimiz günlerde yeni single’ımız ‘Tasma’ yayınlandı. Uzun bir süredir yeni şarkı yayınlamamıştık… Ona yoğunlaştık bu aralar.

‘Tasma’nın hikayesi nedir?

Cenk Taner Dönmez: ‘Tasma’nın bestesi Barış’a, sözleri ise Barış’la beraber Caner Kızıl ve Burak Konyar’a ait. Barış bize şarkıyı dinlettikten sonra çok sevdik ve kaydetmeye karar verdik.

Barış Yurtçu: ‘Tasma’ obsesif bir aşkı anlatan enerjik bir şarkı. Birçok güçlü ilişkide gördüğünüz aşırı bir sahiplenme ve vazgeçememe durumunu anlatıyor.

İskender Paydaş ile nasıl kesişti yollarınız?

Barış Yurtçu:: Yapımcımız Samsun Demir bizi bir araya getirdi. İskender Abi (Paydaş) şarkıyı dinleyince sevdi ve dahil olmak istedi.

Cenk Taner Dönmez: Bizim de yıllardan beri hayran olduğumuz ve çalışmak istediğimiz bir isimdi İskender Paydaş. Ve harika bir deneyim oldu.

‘Tasma’ için bir de klip geldi… Hayranlarınız kamera arkasında olup bitenleri merak ediyordur.

Bora Yeter:  Biz klip çekiminde yönetmenle her aşamada beraber çalışmayı seviyoruz. Bu klibi çok sevdiğimiz dostumuz Hasan Kuyucu çekti. Hava biraz soğuktu. Onun dışında çok eğlenceliydi.

Samuray Gökçe: Klip şarkının hikayesiyle paralel olan bir mizanseni anlatıyor. Her ilişkide rastlanan bir gidiş geliş durumları var. Klipte bize oyuncu arkadaşımız Deniz Baysal eşlik etti.

Bundan sonra Kolpa severleri nasıl bir şarkı bekliyor. Yine bir düet mi olacak?

Bora Yeter: Düet projelerden çok keyif aldık. Birçok şarkıcı arkadaşımızın da dikkatini çekti ve düet talepleri arttı. Ama bundan hemen sonra ne yaparız biz de henüz düşünmedik.

Barış Yurtçu: Çok uzun vadeli planlar yapmayıp serbest olmaya çalışıyoruz. Zaman ve keyfimiz neye yönlendirirse projeler de ona bağlı gelişiyor.

Son zamanlarda çok fazla dağılan grup haberi alıyoruz. Pek çok kişi solo çalışma yapıyor. Sizde durumlar nasıl? Aranızdaki uyumu nasıl anlatırsınız?

Barış Yurtçu:: Bizim desteğe ve güvene dayanan bir dostluğumuz var. Kolpa evimiz gibi. Ama bir noktada kişisel müzik zevklerimize yönelik başka projeler de yapabiliriz. 

Bora Yeter: Dostluğumuz lise yıllarımıza uzanıyor. Aramızdan birisi solo proje yapsa diğerleri onu destekleyecektir. 

MÜZİĞİ KALIPLARA KOYAMAYIZ

Tarzınız biraz değişti. Bunun altındaki neden piyasada popüler kültürün daha çok iş yapıyor olması mı?

Barış Yurtçu: Aslında bizce çok önemli bir tarz değişikliği yok. Biz zaten kurulduğumuzdan bu yana sevdiğimiz sürece her tarz müziğe sıcak bakan bir ekibiz. Bu şarkının böyle olmasını da biz istedik.

Samuray Gökçe: Müziğin belirli tarzlarda sıkıştırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyada da artık böyle.

Tarzınız hafiften şekil değiştirirken dinleyici bu değişime nasıl cevap verdi?

Barış Yurtçu: Sevenler de oldu, eski tarzımızı özleyenler de… Ama genel olarak dinleyicilerimiz memnun.

Bora Yeter: Zaten biz dinleyicisini dinleyen bir grubuz. Aynı eleştirileri çok kişi yapıyorsa mutlaka dikkate alıyoruz. Ece Seçkin ve İskender Paydaş’la yaptığımız son iki şarkı için çoğunlukla olumlu tepkiler alıyoruz