27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Önce mevlid, sonra bayraklı yürüyüş

Ankara Hurdacılar esnafı, ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı sonuna kadar desteklediklerini belirterek, gerekirse kendileri de Mehmetçiğin yanıda olacağını söyledi.

3 Mart 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Önce mevlid, sonra bayraklı yürüyüş

Ankara Hurdacılar Esnaf Odası Başkanı İrfan Çinkaya, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı  Harekatı’nı sonuna kadar desteklediklerini ve Mehmetçiğin yanında olduklarını  göstermek için önce şehitler için Mevlid okuttuklarını, ardından da yürüyüş düzenlediklerini söyledi. 

SESSİZ KALAMAZDIK

Çinkaya, “Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir, hainlere gereken cevabı vermeye de devam edecektir. Masum insanları katleden ve Türkiye’nin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına Türk Milleti olarak sessiz kalamazdık. Hükümetimizin kararı ile Mehmetçiğimizin başlattığı Fırat Kalkanı ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlarıyla Türkiye’nin, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde verdiğini hepimiz görmekteyiz” dedi.

ARAMIZA KİMSE GİREMEZ

Bu bölgede yaşayanların komşumuz ve kardeşimiz olduğunu belirten Çinkaya , “Aynı medeniyetin, kültürün, inancın mensupları olan bizlerin aramızdaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize kimse düşman edemez. Ben buradan ayrıca harekata tam destek veren her üç büyük siyasi partimize de 15 Temmuz’da olduğu gibi, ülke menfaati için gösterdikleri ortak ve kararlı duruşları için ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak diyorum ki; Allah ömrümüzü zeytin ağacı gibi uzun, bedenimizi zeytinyağı gibi sıhhatli, yuvamızı zeytin taneleri gibi bereketli yapsın. Rabbim Mehmetçiğimizi, güvenlik güçlerimizi korusun” diye konuştu.

Hurdacılar Sitesi Merkez Ulu Camii’nde, aziz şehitler için okutulan Mevlid-i Şerif’in ardından yüzlerce hurdacı esnafı, ellerinde Türk bayrakları yürüyüş yaptı.