29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Türk müziği bilinçaltıma yerleşmiş bir olgu

Türkiye de EDM (elektronik dans müzik) tarzında müzik yapan sayılı sanatçılardan biri olan Görkem Sala ‘His Diyarı’ adlı albümü ile dijital platformlarda büyük beğeni topluyor.

29 Nisan 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk müziği bilinçaltıma yerleşmiş bir olgu

Dünyada elektronik müziğin popülerleştiğine ve kaliteli prodüktörlerin altın çağlarını yaşadığına tanık oluyoruz. Türkiye’de de iyi örneklerin sayısı giderek artıyor. Bu isimlerden en genç olanı da Görkem Sala... Genç müzisyenden herkes övgü ile bahsediyor. Bugüne kadar yaptıkları gelecekte yapacaklarının habercisi gibi... 25 yaşındaki genç DJ umut veriyor, heyecanlandırıyor…

Spotify, Youtube ve iTunes’ın en fazla ön sipariş alan parçalar listesinde bulunan Görkem Sala internet üzerinde yayınlamaya başladığı videolarla popüler hale geldi. Sala “EDM’de (elektronik dans müzik) alışılmışın dışına çıkıyorum. Canlı enstrümanlar kullanıyorum. Bu müzik türünün de herkes tarafından sevilebileceğini göstermek istiyorum” diyor. 

Albümüne çok emek harcadığını ifade eden Sala, “Sanatımla ilgili konuşmayı çok seviyorum. Müziğin güzel ve özel bir iletişim aracı olduğunu düşünüyorum. Dinleyicilerim albümümü dinleme fırsatı bulursa,   gerçek anlamda iletişime geçmiş olacağız” diyor ve ekliyor: Çoğu popüler DJ’ler Hollanda, Belçika gibi yerlerden çıkıyor. Yakın bir zamana kadar bizde  DJ’lik ve elektronik müziğin sadece Batı’da şekillendiği düşünülüyordu.   Ama kısa sürede Türkiye’de büyük beğeni toplayarak bu algıyı kırdım. Bu yüzden çok mutluyum.

Peki Sala Türk müziğinden etkileniyor mu? Sanatçı bu soruyu şöyle yanıtlıyor: Türk müziğini yakından takip ediyorum. Hatta Türk müziği bilinçaltıma yerleşmiş bir olgu. Türkçe bir parçayı dünyaya tanıtmayı çok istiyorum. Tomorrowland, UMF gibi ünlü bir festivalde Türkiye formasıyla veya Türkiye’yi simgeleyecek bir tişörtle şarkılar çalmayı çok isterim.