28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Ünlü yönetmenden kuş korusu

Kutluğ Ataman, son zamanlarda adından sadece filmleri ve sergileriyle değil, memleketine kazandırdığı projelerle de söz ettiriyor. Erzincan’da Mehmet Ali Bey Palanga’sındaki evi ile iki mimari ödül kazanan Ataman, şimdi de kuşlar için bir proje hayata geçirdi.

5 Ağustos 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ünlü yönetmenden kuş korusu

Yönetmen Kutlu Ataman, memleketi Erzincan’da bulunan çiftliğinde 15 bin metrekarelik ormanlık alanı ‘Palanga Kuş Korusu’na dönüştürdü. Ataman, yaralı yabani kuşların tedavi edilip doğaya kazandırılması için kuş korusu oluşturduğunu belirterek “Yerel hayvan kuruluşları başta olmak üzere hayvanseverlerin bu tür kuşların koruya getirilmesi çağrısında bulunuyorum” dedi. İçerisindeki sulak alanlar ile göletlerin kuşlara zarar verebilecek diğer evcil hayvanlara kapatıldığı koruda, Erzincan ve çevresinden getirilen özellikle kaçak av sırasında yaralanan kanatlı hayvanlar, bakım ve tedavileri yapılıp doğaya salınacak. Ataman “Kuş korumuz, Doğu Anadolu’da başka bir örneği bulunmayan bir sosyal sorumluluk projesidir. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak” diye konuştu.

Koruyu çalışanlarının getirdiği üç yaralı yaban ördeğinden yola çıkarak kurduğuna işaret eden Ataman, şunları belirtti: Çalışanlarımdan bir tanesi yanında üç tane yaralı ördek getirdi. Kurduğum çiftliğin esasen eksiğinin yabani kuşlar olduğunu düşündüm. Bunun üzerine çiftliğimdeki evcil hayvanları ve çok sevdiğim köpeklerimi dahi yan tarafa alarak çiftlikteki bir alanı tamamen yabani kuşlara ayırdım. Burada orman koşullarını taşıyan, tamamen doğal bir ortam oluşturdum. Bu örneği şimdi yavaş yavaş büyüterek yaymaya başlıyoruz. Yaralı kuşlara sahip çıkacaklarına işaret eden Ataman: Yerel hayvan kuruluşları başta olmak üzere hayvanseverlerin bu tür kuşların koruya getirilmesi çağrısında bulunuyorum.