2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Amon'dan Polat'a ilginç teklif: Ra olmak ister misin?

Kurtlar Vadisi Pusu'nun 231. bölümünde Amon ile Polat'ın ilginç diyaloğu dikkat çekti. Amon Polat'a 'yeni Ra olmak ister misin' dedi.

stargazete.com26 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Yeni sezona nispeten daha farklı bir konseptte giren Kurtlar Vadisi Pusu'nun 231. bölümünde Amon'la Polat Alemdar'ın Ayasofya'daki ilginç diyaloğu dikkat çekti. 

Amerika'nın kurulduğu dönemden itibaren oluşan dünya düzenini "tanrılar" üzerinden sembolize eden Amon, Polat'a büyük hükümranlıkların para ve silah sayesinde kurulabileceğini, düzenin de yine para ve silahla sürdürülebileceğini söyledi. Amon'un "çok tanrılı" hikayeler anlatmasına karşılık Polat Kuran-ı Kerim'de yer alan kıssalardan örnekler verdi. 

İşte o diyalogdan bir bölüm: 

Amon: Tanrılar hükümranlığını herkesin kabullendiği dönemlerde Tanrı Amon ve Tanrı Ra birleşip tek bir tanrı olmuşlardı. Yeni tanrı AmonRa, diğer tanrıları da kendisine biat ettirme gücünü böylelikle elde etmişti. Çağlar boyu egemenliklerini huzur içinde sürdürdüler. Ta ki, Tanrı Aten bu düzeni bozup iktidarda diğer tanrıların da yeri olmalı deyinceye kadar. Bir süre sonra Ra, Amon'dan ayrıldı. 

Polat: Amon sensin. Ra, Amerika'yı beraber kurduğunuz ve sonra ayrıldığınız Britanya. Peki ya Aten?

Amon: O önemli değil. Asıl önemli olan şu. Sen yeni kurulan dünyada Amon'un yanındaki yeni Ra olmak ister misin?

Polat: Peki bunun senin tahtını sarsmasından korkmuyor musun?

Amon: Tanrılar korkmaz. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: