29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Diriliş Ertuğrul dizisi yine heyecan dolu

Diriliş Ertuğrul dizisi dün akşam izleyiciyi ekrana kilitledi. Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul yeni sezon 123.yeni bölüm fragmanı yayınlandı.

8 Kasım 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Diriliş Ertuğrul dizisi yine heyecan dolu

Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Gazi’nin herkesin güvenini kazanacağını gösterdi. Öte yandan Moğollar’ın Ertuğrul Bey’i zayıflatmak için başlattığı işlemler obadakileri huzursuz edecek. Diriliş Ertuğrul fragman videosu Moğol baskıları nedeniyle obadakiler zor durumda kalacağını gösterdi. Ertuğrul ise halkını içerisinde bulunduğu durumdan kurtarmak için bir çıkış yolu arayacak. 

Moğolların Selçuklu Devleti'ni boyunduruk altına almasının ardından Söğüt'teki mücadelesinden vazgeçmeyeceğini dillendiren Ertuğrul Gazi, güvenini ve sevgisini kazandığı Söğüt halkını arkasına almıştır. Diriliş Ertuğrul'un bu akşam yayınlanacak yeni bölümünde Moğollar'ın baskısına karşılık vermek için hazırlık yapan oba beyi, asıl hainlerin içlerinde var olduğunun farkında değildir. İşte, bu akşam ekrana gelecek olan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünden bazı kareler ve detaylı bilgiler...

Moğolların tahakkümünü tanımayan oba beyi, Söğüt halkını arkasına almıştır. Moğollar, Söğüt'ün vergisini artık farklı bir boyun toplamasını emretmiştir. Diğer taraftan Ertuğrul Gazi'nin uğraşması gereken bir diğer konu ise içlerinde bulunan hainler olacaktır. Peki, oba beyi bu hainleri tespit edebilecek midir?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 123.BÖLÜM FRAGMANI

 

Güçlü oyuncu kadrosu ve hikayesi ile dikkat çeken Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezon tarihi geçtiğimiz günlerde yayınlanan fragmanla birlikte belli oldu. Diriliş Ertuğrul yeni sezonu 7 Kasım'da ekranlarda olacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 122. BÖLÜM ÖZETİ

Ertuğrul Bey’in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt’e yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on yıllık sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı’nda Moğollar’a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğüt’ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.
 
Ertuğrul’un Söğüt’teki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrul’un gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt’te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ayrıca bu obaya Söğüt’te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt’e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonra Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.
 
Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğüt’ün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt’ü Ertuğrul’un elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Bey’in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğüt’ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar.