28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Asker ölümlerine dikkat çekildi

Batman’da asker aileleri düzenledikleri basın açıklamasında, farklı tarihlerde askeri kışlalarda intihar ettikleri ileri sürülen çocuklarının olaylarının aydınlatılmasını istedi.

Yusuf UYANIK-BATMAN25 Ağustos 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Asker ölümlerine dikkat çekildi

Farklı tarihlerde görev yaptıkları askeri birliklerinde intihar ettikleri öne sürülen askerlerin aileleri, askeri mahkemelerde askeri hakim ve savcıların keyfi uygulamalar içerisinde olduklarını ve soruşturmaların adalet ilkesinden uzak olduğunu iddia etti.

Atatürk Parkı’nda önünde düzenlenen basın açıklamasına İHD yöneticileri, Batman Barosu görevlileri ve asker aileleri katıldı. Asker aileleri adına açıklama yapan M. Eşref Çifti, “Askeri mahkemelerin askeri kışlalarda gerçekleşen olayların ve bu olayları incelemek için görevlendirilen savcıların ve şüpheli olarak ifadelerde adı geçen şahıslar tarafından deliller oluşturduğu bu da şahısların birbirlerini kolladıklarını açık ve net bir şekilde gözükmekte ve adalet ilkesinden uzak olduğunu bir kere daha belirtmek istiyoruz.” dedi.

“ÇOCUKLAR CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ OLABİLİR”

Askeri kışlalarda yaşanan ölümlerin ciddi bir araştırma geçirmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Çiftçi, “Bu ailelerin çoğu çocuklarının cinayetlere kurban gittikleri düşünmektedirler. Açıkçası dosyalardaki çelişkiler ve olay yeri inceleme resimleri bunu kanıtlar niteliktedir. Askeri mahkemelerde askeri hakim ve savcıların keyfi muamelesi bizleri daha da derinden üzmektedir" diye konuştu. Grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.