28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Bakan Eker ve Bakan Yılmaz Diyarbakır'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz bir takım temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi.

27 Nisan 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakan Eker ve Bakan Yılmaz Diyarbakır'da

Bakan Eker ve Bakan Yılmaz, Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde Milli Eğitim İl Müdürü ve yetkililerden Diyarbakır’da devam eden projeler hakkında brifing aldı. Programa bakanların yanı sıra Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Süleyman Hamzaoğulları, Vali Yardımcıları Mehmet Demir ve Mustafa Can ile yetkililer katıldı. 

Bakan Eker ve Bakan Yılmaz brifingin ardından, yapımı devam eden Diyarbakır Öğretmenevi’ne geçerek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da 21 bin civarında öğretmen olduğunu ve bu öğretmenlerin kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti.

Yapımı devam eden Öğretmenevinin Diyarbakır'a büyük katkısı olacağını söyleyen Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti;

“ Bu öğretmen evini bir an önce tamamlayıp Diyarbakır'ın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu tesisin hizmete girmesiyle birlikte Diyarbakır Bölgesel hizmet içi eğitim merkezi haline gelecek. Sadece buradaki öğretmenlerimize hizmet vermeyecek, çevre illerden gelen öğretmenlerimize de hizmet verecek” diye konuştu.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dan sonra konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker gerçekleşen bu yatırımın misafir ağırlama bakımından çok iyi olacağını söyledi. Bakan Eker konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yatırımın tamamlanmasından sonra Öğretmen arkadaşlarımızı çok iyi bir şekilde ağırlayacağız. Bu tür yatırımlar Diyarbakır'ın bölge merkezi olma vasfını daha ileri taşıyacak yatırımlardır bu yüzden çok önemlidir. Biz Diyarbakır'a çok önem veriyoruz. Bu tür yatırımların izlenmesi takibi ve bunlara yenilerinin eklenmesi ihtiyaçlarının giderilmesi hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur” dedi.