29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Bakan Yılmaz’dan, Eğil’e yatırım sözü

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları çerçevesinde Eğil İlçesi’ni ziyaret etti. Peygamberler türbelerini ziyaret eden Bakan Yılmaz, önümüzdeki süreçte Eğilin Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleneceğinin sözünü verdi.

DİYARBAKIR STAR 4 Mayıs 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bakan Yılmaz’dan, Eğil’e yatırım sözü

Kalkınma Bakanı ve Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Adayları Salim Ensarioğlu, Oya Eronat, Ali İhsan Merdanoğlu, Haşim Haşimi, Dürdane Yalar, Netice Arslan, Mustafa Elgörmüş, Alaattin Parlak ve Abbas Barış, Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, İlçe başkanları ve çok sayıda partili ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Eğil’i ziyaret etti.

Eğil İlçesi’nde ilk olarak Hz. Zülküf ve Hz. Eylasa türbelerini ziyaret eden Bakan Yılmaz, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen’den türbe ve kompleks hakkında bilgi aldı. Bakan Yılmaz, inanç turizmi açısından önemli bir ilçe olan Eğil’in, önümüzdeki dönemlerde Kalkınma Bakanlığı tarafından pozitif bir ayrımcılıkla destekleneceğinin sözünü verdi. Türbe ziyaretinde bol bol dua eden Bakan Yılmaz, daha sonra ilçe merkezine geçerek, Milletvekili adayı Mehmet Salim Ensarioğlu’na ait seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Eğil manevi bir hazinedir İlçe halkı tarafından büyük bir coşku ile karşılanan Bakan Yılmaz, zazaca vatandaşları selamladı. Yılmaz, Eğil’in tarihi bir mekan olduğunu, manevi bir hazineyi barındırdığını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki buralarda daha fazla huzur olsun. Biz AK parti olarak önümüzdeki süreçte buraya daha fazla gelerek, daha fazla hizmet üreteceğiz. Manevi değerler bizlere unutturulmaya çalışıldı. Bizim değerlerimiz var. Biz bu değerlere ne olursa olsun sahip çıkacağız. Eğil’den güçlü bir destek istiyoruz” dedi.

Başkaları yıkar, AK Parti yapar “Başkaları yıkar, baskı yapar, ama biz yaparız” diyen Yılmaz, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız var. Diyarbakır’a şuana kadar 24 katrilyondan fazla destek verildi. Minare kılıfa sığmaz. Kimse bunları üstünü örtmesin. Ak parti laf ve slogan partisi değildir. Diğer partiler konuşur, AK Parti yapar. Bundan sonra da yapacağız. Çözümk sürecinde AK Parti bunları yapmasaydı kimse bunları yapmazdı. Dil konusunda ona bu hükümet gerekli adımları attı. Geçmişte hatalar ve ayıplar yapıldı. Artık o devlet yok, başka bir devlet var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz, Milletvekili adayı Ensarioğlu ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.

Amir olan millettir memur olan devlettir

Seçim Bürosunun açılışının ardından Milletvekili adayları ile birlikte Kadın Sığınma evine geçen Bakan Yılmaz, burada muhtar ve vatandaşlarla ile görüştü. Muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, “Darbelerden hepimiz payımızı aldık. Devlet hizmet etmek için vardır. Amir olan millettir memur olan devlettir. Biz gerçekten çok önemli adımlar attık. Halktan aldığımız destekle 12 yıldır iktidarız. İlk reformlarımızı yaptık. Şimdi yeni Türkiye’yi inşa etme dönemi geldi. Bizim iki gücümüz var. Bunlar hak ve halktır. Yeni anayasa ve Başkanlık sistemine geçerek, ülkeye güçlü bir demokrasi getireceğiz. Çözüm sürecini başlatan ve yürüten tek parti var o da AK Parti’dir. Kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Çözüm süreci başarılı bir şekilde tamamlanırsa, hem Türkiye hem Ortadoğu değişecek. Kobani’den gelen 100 bin’e yakın Kürdü biz misafir ettik. Birileri slogan attı ama biz sahip çıktık. Diyarbakır’ı karıştırmak kime ne fayda getirir. Kürtleri sahipsiz bırakmayacağız” şeklinde konuştu. Bakan Yılmaz, hükümet Konağını ziyaretinde Kaymakam Sinan Aslan’a, Eğil’de İmam Hatip Lisesi’nin açılmasını için talimat verdi.