28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Batman'da okul duvarları yıkılıyor

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, “Batman’da eğitim kurumları yüksek duvarları nedeniyle cezaevi görünümünde, şeffaflık için okulların ihata duvarlarını yıkacağız” dedi.

YUSUF UYANIK29 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Batman'da okul duvarları yıkılıyor
Okulların yüksek duvarlar nedeniyle kötü bir imaj oluşturduğunu söyleyen Çelik, bu konuda çalışma başlattıklarını anlattı. Okulların yüksek duvarlarından öğrencilerin de olumsuz etkilendiğini kaydeden Çelik, şöyle konuştu:  “Okulların duvarları çok yüksek. İçeriye ışık sızmıyor. Çocuklarımızı toplumdan saklıyormuşuz gibi bir imaj var. Çocuklarımızı ve okullarımızı topluma açık hale gelmek istiyoruz. Bu nedenle okulların duvarlarını yıkacağız. Yüksek duvarları yarım metreye indirip, tel örgü çekeceğiz. Okulu şeffaf ve dışardan görünür bir hale getireceğiz. Okul çevreden kaçırılması gereken bir ortam değildir.”
 
Okul duvarlarının yıkılacak olmasının bazı kesimler tarafından eleştirildiğini belirten Çelik,  “Okulların duvarlarını yıktığımızda istenmeyen kişilerin okula gireceği söyleniyor. Oysa ki yüksek duvarlar daha çok soruna davetiye çıkarıyor. Okullarımızda her türlü pislikler duvar diplerinde yapılıyor. Kamera sistemi kurulduğunda bu tür sorunların ortadan kalkacağına inanıyorum. Okullarımıza güvenlik personelleri de alacağız” şeklinde konuştu.