7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Bedediye'ye yapılan saldırı kınandı

Diyarbakır BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt’ün çağrısı ile Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yapılan saldırı proteste edildi.

5 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bedediye'ye yapılan saldırı kınandı
Açıklamaya Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Muş Milletvekili Demir Çelik, Silvanlılar Derneği Başkanı Celalettin Birtane, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ile meslek örgütü temsilcileri, belediye çalışanları ile halk katıldı. 
 
“Halka hizmet anlayışımızı hiçbir güç engelleyemez”, “Uyuşturucu, fuhuş ve hür türlü ahlaksızlıkla mücadeleye devam edeceğiz” “Yeşil Silvan Derneği: Saldırıyı kınıyoruz” yazılı pankartlar açıldı, açıklama sırasında konuşmacıların sözleri saldırıyı protesto edenlerin sloganlarıyla kesildi.
 
BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediye Yasası’yla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanının il sınırlarına kadar genişlediğini hatırlatarak, “Bu yasa çerçevesinde Belediyemiz tüm ilçelere hizmet götürmektedir, götürmelidir de” dedi. Halkın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ilçelerde olduğu gibi Silvan’a da yeni çözümler getirdiğini belirten Zümrüt, “Büyükşehir Belediyemizin ulaşıma dönük yeni çalışmalar başlatmasının ana nedeni halkın kaliteli hizmetten faydalanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Büyükşehir Belediyemiz ilçeler ile Diyarbakır arasında bir süredir yolcu taşıma amaçlı otobüs seferleri başlatmış bulunmaktadır” diye konuştu. Zümrüt, “Büyükşehir Belediyemizin ulaşıma yönelik geliştirdiği yeni çalışmayı kendi menfaatlerinin aleyhine gören bazı çıkar amaçlı gruplar ve bir takım çetevari yapılanmalar ile buna karşı çıkan Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi ile bazı dolmuş sahip ve şoförleri, halkın hizmet kalitesinden faydalanmasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu kesim kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önünde görmektedirler” dedi.
 
Çelik: Belediye şahsında özgürlük hareketine saldırıdır
 
BDP Muş Milletvekili Demir Çelik de BDP, HDP ve DTK olarak saldırıyı kınadığını söyledi. Rojava’yı siyasi ve diplomasi alanında alt edemeyenlerin çeteleri besleyerek Rojava devrimini boğmaya çalıştığını ifade eden Çelik, benzer bir saldırının da Kuzey’de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi şahsında Kürt özgürlük hareketine yapıldığına işaret etti. Çelik, sistemin Kürt özgürlük hareketini alt edemediğini geçmişten bugüne kadar uyguladığı yöntemleri bir başka şekilde sürdürmek istediğini söyledi. 
 
Birtane: Saldırı Silvan’ın tarihine de yapıldı
 
Silvanlılar Derneği Başkanı Celalettin Birtane de yapılan saldırıyı kınayarak, “Saldırı yapanlar Silvan’la alakası yoktur” dedi. Silvan halkının tarihinde halkı için özgürlüğü için direniş bulunduğunu belirten Birtane, Silvan’ın halkı için başkentlik yapan bir yer olduğunu söyledi. Birtane, saldırıyı yapanların, Büyükşehir Belediyesi’nden, Diyarbakır halkından ve Silvan halkından özür dilemesi gerektiğini söyledi. Birtane, saldırının aynı zamanda Silvan’ın tarihine yapıldığını söyledi.