29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Ezidilerin buruk bayram kutlaması

IŞİD’in saldırıları nedeniyle Irak’ın Şengal bölgesinden Türkiye’ye göç eden Ezidiler, kutsal bayramları Cejna Ezi’yi buruk bir şekilde kutladı. Ezidiler, her yıl Aralık ayında kutladıkları bayramlarını bu yıl kutsal topraklarından uzaklarda çadırlarda karşıladı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ezidilerin buruk bayram kutlaması

Ezidiler için kutsal bayram kabul edilen Cejna Ezi, topraklarından göç etmek zorunda kalarak Diyarbakır’a yerleşen Ezidiler tarafından çadır kertte kutlandı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Selma Irmak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Yenişehir Belediyesi Fidanlık Alanı'ndaki çadır kentte kalan Ezidileri ziyaret etti.

Çocuklara şeker dağıtılan ziyarette, kimi Ezidi kadınların duygusal anlar yaşadığı ve göz yaşlarına hakim olmadığı görüldü. Ezidi çocukların coşkulu katılımıyla gerçekleşen ziyarette konuşan Irmak, "Bu bayramı kutsal topraklarınızda uzakta kutlamak zorunda kaldınız. Ama emin olun ki önümüzdeki yılda bayramı kendi topraklarınızda özgürce kutlayacaksınız" dedi. Ziyaret sırasında bir grup kadının çember oluşturarak, yaşadıkları trajedi ve buruk karşıladıkları bayramları için ağıtlar yaktığı görüldü.