27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

“IŞİD’le sokak çatışmaları başladı”

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor. 57’nci gününe giren çatışmaların Kobani’nin Doğu ve Güneydoğu cephelerinde yoğunlaştığı bildirildi. ÖSO Komutanı Hacı Abdullah, “IŞİD’le sokak çatışmaları başladı” dedi.

Şeyhmus Çakan / Suruç11 Kasım 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
“IŞİD’le sokak çatışmaları başladı”
Kobani’deki son durumu Star’a değerlendiren Özgür Suriye Ordusu Komutanı Hacı Abdullah, IŞİD’in elindeki önemli mevzileri ele geçirdiklerini belirterek, “İlerleyişimiz sürüyor ancak silah ve mühimmat desteğine ihtiyacımız var” dedi.
 
SOKAK ÇATIŞMALARI BAŞLADI
 
Kobani’deki IŞİD güçleriyle sokak çatışmalarının başladığına dikkat çeken Abdullah, PYD, Peşmerge ve ÖSO’nun oluşturduğu silahlı gücün önemli mevzileri ele geçirdiğini dile getirerek, “Kobani’nin Doğu ve Güneydoğu tarafından ilerleme var. Sokaklarda ilerliyoruz. Sokak çatışmaları var. IŞİD çok kayıp veriyor. Hava operasyonu sürüyor. Sürekli önemli noktalara havadan saldırı var. ÖSO, PYD ve  ve peşmergelere destek veriyor. 5 şehit var. Ama karşımızdakilerin de çok kaybı var” dedi. 
 
SAVAŞIN SÜRMESİ İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
 
ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan verdiği desteğin karadan verilmesi gerektiğini belirten Abdullah, “Destek bekliyoruz. En çok mühimmat eksikliği var. Savaşın sürmesi için destek şart, aksine duracağız. Tüm silahlı güçlere mühimmat lazım” diye konuştu.
 
Kobani kentinde şiddetli sokak çatışmaları meydana gelirken, koalisyon uçaklar da bazı hedefleri vurdu. 
 
GAZETECİLERE GÜVENLİ BÖLGE
 
Kobani’deki gelişmeleri takip eden yerli ve yabancı gazeteciler için Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından sınır hattındaki Mürşitpınar Mahallesi'ndeki yüksek bir tepede güvenli bölge oluşturuldu. Kobani’deki gelişmeleri takip ederken zaman zaman zorluklarla karşılaşan gazetecilerin sorun yaşamaması için yapılan düzenleme sonrası Kobani’yi gören yüksek bir tepenin etrafını tel örgüyle çevirip, ön kısmına da toprak dökülerek siper yapıldı. Sivil vatandaşların yaklaştırılmadığı bölgede askerler de güvenlik önlemi alıyor.