29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Jandarma köpeği kurtarmak için seferber oldu

Şırnak'ın Uludere İlçesine bağlı Gülyazı köyünde yemek için kafasını bidona geçiren ve iki gün boyunca beslenemeyen hayvanı ölmek üzereyken jandarma bulup kurtardı.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Jandarma köpeği kurtarmak için seferber oldu

Gülyazı Köyü’nde köpeğin kafasını bidona sıkışmış halde gören bir tır şoförü, durumu Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı Sevgi Ekmekçiler’e bildirdi.

ÖLMEK ÜZERE OLAN KÖPEK İÇİN JANDARMA SEFERBER OLDU

Ekmekçiler, köpeğin kurtarılması için jandarma, köy muhtarı ve korucular ile irtibata geçti. Jandarma 2 gün boyunca köpeği bulmak için araziyi ve dağları karış karış aradı. Korucular ile beraber özel ekipmanlarla arama yapan jandarma, köpeği açlıktan ölmek üzereyken bularak kurtardı. Köpeğin başındaki bidonu çıkaran jandarma, aç ve susuz kalan köpeğe yemek ve su verdi. Ardından köpek, köylülere teslim edildi. Duyarlılığından dolayı jandarmaya teşekkür eden HAYTAP Başkan Yardımcısı Sevgi Ekmekçiler, “Olaydan yoldan geçen duyarlı bir tır şöförünün beni aramasıyla haberdar oldum. Şöför hayvanı kurtarmak için uğraştığını ama tek başına bidonu çıkaramadığını söyledi. Haytap Yönetim Kurulu Üyemiz ve Bitlis Bir Damla Yaşam Derneği Üyesi Damla Şahin ile birlikte bölgede bulunan jandarma karakolu, köy muhtarı, korucular herkesi harekete geçirdik. İki günlük aramalardan sonra köpek bulunarak başındaki bidon çıkarıldı ve köylüler tarafından hayvan koruma altına alındı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.