28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi sular altında kaldı

Kızıltepe Hububat Ticaret merkezinde son günlerde yağan yağmur nedeniyle Cami, 112 acil servisi istasyonu ve bazı iş yerleri su altında kaldı.

Mehmet Ali DİNLER/STAR27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kızıltepe Hububat Ticaret merkezi sular altında kaldı

Kızıltepe Viranşehir arasında tarihi ipek yolu kenarında yapılan Hububat Ticaret Merkezinin girişinde bulunan 112 acil servisi istasyonu, cami ve bazı iş yerlerini sular altında kaldı.  İpek yolunda bulunan menfezin orta kısmında bulunan boru yetersiz kalınca yağmur suların birikmesine neden oldu. Biriken yağmur suları iş makinelerinin yardımı ile suyun önü açılmaya çalışıldı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunun Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter  “ Burada camimiz, 112 acil servisi ve bazı iş yerlerimiz su altında kaldı. Bu biriken suların buraya taşmasının nedeni  burada karayollarının bir menfezi var onun içinde dar bir boru var onun açılması için biz müracaatta bulunduk onlarda yakın zamanda o borunun çıkarılması için bize yazı gönderdiler. Biz yetkililere çağrıda bulunuyoruz bir an önce bu suyun akışını engelleyen menfezin ortasındaki bu boruyu bir an önce kaldırsınlar lütfen çünkü önümüz kıştır buradan dağ köylerinden yukardan biriken yağmur suları geliyor akışı olmadığı için bu su bize geri döner ve burada büyük zararın olması söz konusudur yetkililerden ricamız bir an önce bu sıkıntıya sebep olan boru ve menfezin düzeltilmesi ve bu suyu tahliye edebilecek kapasitede borunun veya gereken her neyse sağlanmasını talep ediyorum.” dedi.