30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

''Kürdistan'' bayrağının indirilmesine tepki

Diyarbakır'da bazı parti ve derneklere asılan 'Kürdistan' bayraklarının polis tarafından kaldırılması protesto edildi.

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''Kürdistan'' bayrağının indirilmesine tepki

Aralarında Hak ve Özgürlükler Partisi’nin ile Dicle Fırat Diyalog Grubu’nun bulunduğu bazı partiler ve sivil toplum kuruluşları, Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi’ne bir araya geldi. Grup, bazı parti ve derneklere asılan Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de kullandığı 'Kürdistan' bayrağının polis tarafından indirilmesini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Diyarbakır İl Başkanı Vasıf Kahraman, bayrak indirilmesi olayının Kürt halkının değerlerine saldırı olduğunu ileri sürdü. Bayrak indirmenin kabul edilemez olduğunu söyleyen Kahraman, “Her millet ve halk gibi Kürtlerin, Kürdistanlıların da vazgeçilmez değerleri vardır. Bu değerlere herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu Kürtlerin ortak değeridir. Bayrakların indirilmesini kınıyoruz” dedi.

Artuklu Üniversitesi’nde yapılan yolsuzluk operasyonuna da değinen Kahraman, “Yapılan operasyon, üniversitenin yaşayan diller enstitüsü öğretim görevlisi Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ın Kürt kültürü üzerine yaptığı çalışmaları ve rektör adayı olmasının bazı kesimlerce engellemeye dönük bir komplodur” şeklinde konuştu.

Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na yaptığı müracaat ile ilgili de konuşan Kahraman, parti yöneticilerine kuruluş müracaatı yapıldığına dair belgenin verilmediğini söyledi.

Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Diyarbakır'da Türkiye Kürdistan Demokrat Parti (TKDP) ile Kürdistan Gençlik Hareketi Derneği tarafından asılan 'Kürdistan' bayrakları polis tarafından kaldırılmıştı.