29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Yazar Akbaş'ın ismi yaşatılsın

Tekirdağ’a bağlı Çorlu ilçesinde pankreas kanserine yakalanıp yaşamını yitiren şair ve yazar A. Vahap Akbaş’ın adının Batman’da yaşatılması isteniyor.

Yusuf UYANIK20 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yazar Akbaş'ın ismi yaşatılsın

Batman’da ilk şiir kitabı yayınlayan ve Türk edebiyatında müstesna bir yeri olan A. Vahap Akbaş’ın ölümü Çorlu ve doğduğu kent Batman’da üzüntüye neden oldu. Akbaş, 1982'de “Efgan” adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Birliği'nce "yılın şairi" seçilmişti.

KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Şiir ve öykü dalında birçok eserler veren ve şiirleriyle Türkiye’de haklı övgüler alan Şair-Yazar A. Vahap Akbaş pankreas kanseriyle verdiği bir yıllık mücadelesini kaybetti ve geçtiğimiz günlerde Çorlu’da vefat etti. Batman’ın Asri Mezarlığına gömülen Akbaş’ın cenazesine Çorlu’dan çok sayıda kişi katıldı.

“AKBAŞ’IN İSMİ YAŞATILMALIDIR”

Türk edebiyat dünyasına mal olan şair A. Vahap Akbaş’ın adının Batman’da yaşatılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Türkiye’de şiirleriyle gönülleri fethetmiş şair Akbaş’ın adı mutlaka bu kentte yaşatılmalıdır. Akbaş adına geleneksel hale getirilebilecek bir şiir ödülü mekanizması da oluşturulabilir” dedi.