27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Zübeyde Zümrüt'ten 'görüntülü mesaj' açıklaması!

İmralı’da ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan’ın 1 Eylül Dünya barış günü görüntülü olarak bir mesaj yayınlayacağı yönündeki iddialar üzerine BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, böylesi bir görüntü mesajın kendilerine ulaşmadığını söyledi. Zümrüt, Diyarbakır’da şehit edilen polislerle ilgili olarak da, “Üzücü olaylar. Kimler tarafından yapıldığı konusunda net bir bilgiye sahip değiliz” dedi.

ŞEYHMUS ÇAKAN28 Ağustos 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Zübeyde Zümrüt'ten 'görüntülü mesaj' açıklaması!

Diyarbakır’da BDPY tarafından organize edilen 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle Miting Tertip Komitesi, halkı 1 Eylül dünya barış gününe sahip çıkmaya ve 1 Eylül’de saat 17.00’da istasyon meydanında yapılacak mitinge katılmaya çağırdı. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, yapılan toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Abdullah Öcalan’ın 1 Eylül Dünya barış günü  görüntülü bir mesaj yayınlayacağı” yönündeki soruya Zümrüt, “Elimize ulaşan görüntülü bir mesaj yok. Ancak böylesi özel günlerde gönderilen mesajlar daha önce oldu. Ancak mesajın nasıl geleceği yönünde bilgi yok. Ama mesajı bekliyoruz” dedi.

POLİSE YAPILAN SALDIRI ÜZÜCÜ

Diyarbakır’da 2 polis memuruna yapılan saldırıların üzücü olduğuna değinen Zümrüt, olayın kimler tarafından yapıldığına yönelik net bir bilgi olmadığını söyledi. Zümrüt, “Sürecin kalıcı bir barış için iyi yönetilmeli. Bu tür olayların sürece zarar vereceğini düşünmüyorum” dedi. Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla sürecin devam edeceğine dikkat çeken Zümrüt, “Bizler sürecin sahibiyiz. Sürecin mimarları da vardır. Süreç için güçlü adımlar atılmalı ve hızlı ilerlemeli” diye konuştu.