29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

ABD Başkanı Trump: Hazır ol Rusya, çünkü o füzeler geliyor

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi'nin yaptığı 'Suriye'ye atılacak ABD füzelerini vururuz' açıklamasından sonra bir mesaj yayımladı. Rusya'ya hazır olması gerektiğini söyleyen Trump, 'Çünkü o füzeler gelecek.' dedi.

star.com.tr11 Nisan 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD Başkanı Trump: Hazır ol Rusya, çünkü o füzeler geliyor
 

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi'nin yaptığı "Suriye'ye atılacak ABD füzelerini vururuz" açıklamasından sonra resmi Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Rusya'ya hazır olması gerektiğini söyleyen Trump, "Çünkü o füzeler gelecek." dedi.

Rusya, Suriye'ye atılacak füzeleri vuracağına yemin etmiş. Hazır ol Rusya, çünkü gelecekler; şık, yeni ve akıllılar! Kendi insanlarını öldüren ve bundan keyif alan hayvanla ortak olmamalısınız.

ABD Başkanı Trump'ın bu çıkışından dakikalar sonra resmi Facebook hesabından açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Akıllı füzeler teröristlere doğru uçmalı." ifadelerini kullandı.

 

Konuyla ilgili ikinci bir tweet daha atan ABD Başkanı Trump, Rusya'yla ilişkilerinin daha önce hiç olmadığı kadar kötü durumda olduğunu ifade ederek, "Bu durum böyle olmak zorunda değil. Silah yarışını durdursak mı artık?" dedi.

Rusya'yla ilişkilerimiz, Soğuk Savaş dönemi de dahil olmak üzere, hiç olmadığı kadar kötü durumda. Bunun böyle olması için hiçbir sebep yok. Ekonomik anlamda Rusya bize muhtaç, ki bu ihtiyaçlarını gidermek çok kolay. Tüm ulusların birlikte hareket etmesine ihtiyacımız var. Silah yarışını durdursak mı?

ABD Başkanı Trump'ın ikinci tweetinde yazdığı "Silah yarışını bıraksak mı artık?"mesajı ile de ilgili bir paylaşımda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Harika fikir! Kimyasal silahların ortadan kaldırılması konusundaki anlaşmadan başlayabiliriz Amerikalı." ifadelerini kullandı.