30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

ABD Savunma Bakanı Hagel istifa etti

Reuters: ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti, Obama istifayı kabul etti.

Washington (Star)24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
ABD Savunma Bakanı  Hagel istifa etti
Obama yönetiminin Suriye ve IŞİD'le ilgili politikalarına yönelik ciddi eleştirilerin ardından ABD Savunma Bakan Chuck Hagel'in istifa edecegi bildirildi. 
 
New York Times gazetesinin Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberde, Bakan Hagel'in istifasını Başkan Barack Obama'ya sunduğu Obama'nın da istifayı kabul ettiği duyuruldu. 
 
İstifanın nedeninin Obama yönetimimin IŞİD ve Afganistan politikası yüzüden olduğu belirtilirken, Hagel'in yerine, Demokrat Parti Rhode Island Senatörü ve hava subayı Jack Reed, eski Savunma Bakanı yardımcılarından  Michèle Angelique Flournoy  ve Asthon B. Carter'in düşünüldüğü bildirildi. 
 
Hagel'ın istifasıyla ilgili Başkan Obama'nın bugün Rose Garden'da (Gül Bahçesi) bir basın toplantısı düzenleyecek.
 
Obama yönetiminin kabinedeki tek Cumhuriyetçi ismi olan ve göreve gelmesinden önce Başkan Obama gibi ABD'nin Irak işgaliyle ilgili önemli eleştirilerde bulunan eski Cumhuriyetçi Parti Nebraska Senatörü Hagel, Leon Pannetta'nın yerine 2013 yılında görev başlamıştı. 
 

Başkan Obama'nın yeni atanacak savunma bakanı, Senato tarafından onaylanıncaya kadar Hagel bakanlık görevinde devam edecek. 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı Kanada'nın Halifax kentindeki güvenlik zirvesinde konuşmacı olan Hagel, geçen hafta televizyon programcısı Charlie Rose'la yaptığı söyleşide, Afganistan ve IŞİD politikasıyla ilgili eleştiriler üzerine istifayla ilgili herhangi bir ipucu vermemiş, son iki yıl ülkeye hizmetten ve Başkan Obama'yla çalışmaktan zevk aldığını bildirmişti.
 
2 Mor Kalpler nişanı bulunan Hagel, Vietnam Savaşı'na katılmıştı.