26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD'de bomba alarmı! Çok sayıda okul tahliye edilmişti... Asılsız çıktı

ABD'nin başkenti Washington DC'de çok sayıda okulun bomba ihbarı üzerine tahliye edildiği bildirildi. Tahliye edildiğinin duyurulmasından yaklaşık 80 dakika sonra bomba ihbarlarının asılsız olduğu tespit edildi.

IHA9 Şubat 2022 Çarşamba 22:32 - Güncelleme:
ABD'de bomba alarmı! Çok sayıda okul tahliye edilmişti... Asılsız çıktı

ABD'nin başkenti Washington DC'de okullarda bomba paniği yaşanıyor. Washington Metropolitan Polis Departmanı (MPD) tarafından yapılan açıklamada, başkentteki çok sayıda okulun bomba ihbarı üzerine boşaltıldığı belirtilerek, "MPD, Columbia Devlet Okulları Bölgesi (DCPS) ve DC Charter Okulları dahil olmak üzere bölge çevresinde çok sayıda bomba tehdidine yanıt veriyor. Okullar şu anda tahliye ediliyor. İncelemeler devam ediyor" denildi.

DCPS Sözcüsü Enrique Gutierrez yerel basına verdiği demeçte, Dunbar Lisesi, Theodore Roosevelt Lisesi ve Ron Brown Koleji Hazırlık Lisesi'nde "güvenlik tehditleri" olduğunu ifade ederek, "Tüm öğrenciler ve personel, DCPS protokollerine uygun olarak güvenli bir şekilde tahliye edildi. DC Devlet Okulları, tüm öğrencilerimizin, personelimizin ve ziyaretçilerimizin güvenliğine değer veriyor ve MPD soruşturmaları devam ederken, okul topluluklarımıza destek sunmaya devam edecek" dedi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

ABD'nin başkenti Washington DC'de çok sayıda okula yapılan bomba ihbarının asılsız çıktığı bildirildi.

ABD'nin başkenti Washington DC'de çok sayıda okul yapılan bomba ihbarlarının ardından tahliye edilmişti. Columbia Devlet Okulları Bölgesi (DCPS) ve DC Charter Okulları dahil olmak üzere başkentte çok sayıda okulun tahliye edildiğinin duyurulmasından yaklaşık 80 dakika sonra bomba ihbarlarının asılsız olduğu tespit edildi.

Washington Metropolitan Polis Departmanı (MPD) tarafından yapılan açıklamada, okulların her birinin arandığı ve hiçbir tehlikeli maddenin bulunamadığı duyuruldu.