6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

ABD'de Ramazan Bayramı etkinliğine silahlı saldırı: Çok sayıda kişi yaralandı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

IHA 10 Nisan 2024 Çarşamba 23:24 - Güncelleme:
ABD'de Ramazan Bayramı etkinliğine silahlı saldırı: Çok sayıda kişi yaralandı

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yer alan Philadelphia kentinde Ramazan Bayramı etkinliği sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, çok sayıda kişi yaralandı. ABD basınında yer alan haberlerde, olayla ilgili çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği ifade edildi.

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunan Philadelphia kentindeki Ramazan Bayramı kutlamaları sırasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 3 kişi yaralandı. Polis, 5 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Pensilvanya Valisi Shapiro: "Bayram sevinç zamanı olmalıdır"

Pensilvanya Valisi Josh Shapiro ise, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Pensilvanya eyalet polisinin Philadelphia polisi ile temas halinde olduğunu ve soruşturmaya "tam destek" verdiklerini söyledi. "Bayram, Müslüman komşularımız için daima bir sevinç zamanı olmalıdır" diyen Shapiro, yaşanan saldırı nedeniyle Philadelphia Müslüman toplumunun her üyesi için üzüntü duyduğunu vurguladı.

  • saldırı
  • Müslüman