29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

ABD: Rusya ile iletişim kanallarını açık tutacağız

ABD, Suriye uçağını düşürmesinin ardından operasyonlar sırasında çatışma ihtimalini en aza indirmek amacıyla Rus mevkidaşlarıyla iletişim kanalını açık tutacağını belirtti.

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
ABD: Rusya ile iletişim kanallarını açık tutacağız
Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, "Çıkarlarımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Ve Ruslarla iletişimimizi sürdüreceğiz. Muhtemel sorunlarla ilgili çatışmayı en aza indirmek için iletişim hatlarımızı açık tutmak önemli ve hayati" dedi.
 
ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye uçağını düşürmesi hakkında dün açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu' kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurmuştu. Bakanlık, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını vurgulamıştı.
 
​‘RUSLARLA SAVAŞIN EŞİĞİNDE DEĞİLİZ'
 
Spicer, Suriye'nin karmaşık bir durumda olduğuna ve sorunların daha da karmaşık hale getirilmemesi gerektiğine işaret ederek, "IŞİD tüm milletlere karşı bir tehdit teşkil ediyor ve bunun için ortaklarımızla beraber çalışmalıyız. Bundan dolayı Ruslarla iletişimi açık tutmaya çalışacağız" dedi.
 
Bir basın mensubunun, "Ruslarla savaşın eşiğinde miyiz?" şeklindeki sorusuna ise Spicer, "Hayır değiliz" diyerek cevap verdi.