29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

BAE Yemen'in Socotra adasına el koydu

Yemen iç savaşının patlak vermesinin ardından bölgedeki faaliyetlerini arttıran Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'in Socotra adasına el koydu.

star.com.tr/ Yaser Emre28 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
BAE Yemen'in  Socotra adasına el koydu
 
Al Jazeera'nın haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri Yemen'in Socotra adasındaki faaliyletlerini arttırarak adada kendisine özel kapalı askeri bir alan oluşturdu.
 
Yemen lideri Mansur Hadi'nin itirazlarına rağmen BAE askeri yatırımlarını arttırarak devam ediyor. Adeta BAE'nin bir toprağı haline gelen adada 5 bin BAE askeri bulunuyor.
 
Socotra adasında kendisine özel kapalı askeri bir alan oluşturan BAE aynı zamanda adanın güneyine bir askeri hava üssü kurdu. Aynı zamanda BAE'li yetkililer ada içerisindeki Yemen kuvvetlerini eğiterek kendi yanında tutmaya çalışıyor.
 
Yemen'in ada içerisinde bulunan Socotra Havalimanını da yöneten BAE yetkilileri, Abu Dabi ve Socotra adası arasında günlük iki uçuşun gerçekleşmesini sağlıyor.
 
Mansur Hadi hükümetinden bağımsız bir şekilde yatırımlarını sürdüren BAE, ada içerisinde çok sayıda fabrika kurarak yatırımlarını arttırıyor.
 
Aynı zamanda Socotra adasında görevli subaylara göre BAE ada içerisindeki zenginliklere el koyarak deniz yoluyla kaçakçılık yapıyor.