28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Çifte mucize

2004'te Endonezya'da meydana gelen tsunami felaketine çocuklarını kaybaden ailenin sevinci.

stargazete.com20 Ağustos 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çifte mucize

Endonezya'da meydana gelen tsunami felaketinde kızını ve oğlunu kaybeden aile aradan geçen 10 yıldan sonra çocuklarına kavuştu.  Jamaliah ve kocası Septi Rangkuti aradan geçen 10 yıldan sonra ilk defa çocuklarıyla biraraya geldi.

Şimdi 17 yaşında olan Arif Pratama Rangkut Hindistan Açe'de 170,000 insanın öldüğü tsunami felaketinde kız kardeşiyle beraber kaybolmuştu. Arif'in kız kardeşi Raudhatul Jannah Haziran'da Açe'nin bir köyünde bulundu. Ama oğulları hala kayıptı.

Dün oğullarına da kavuşan ailenin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. AFP'ye verdikleri demece göre, oğulları bunca yıl Sumatra adasında bir sokak çocuğu olarak yaşamış. Anne Jamaliah çocukalarına kavuşmanın mutluluğunu gözyaşları içinde anlattı, "Her zaman çoçuklarımın  hayatta olduğuna inandım ve her gece onlara dua ettim".

Bir aile, Arif'i Payakumbuh'da bir internet kafenin yanında bulup ona bakmış.
Kafenin sahibi Lana Bestari ve Windu Fajri 10 yıl boyunca çocuğun internet kafede  büyütmüş. Çocuk tsunamide kaybolduğunu söylemiş onlara.

Kafe sahibi, bir gün sürekli internet kafesinde yatan bu çocuğun fotoğrafını televizyonda gördüğünü ve hemen ailesiyle iletişime geçtiğini, aktardı. Çocuğun Kuzey Sumatra eyaletinin Medan kasabasından oraya nasıl gittiği bilinmiyor.